Print Conductor - Veel makkelijker veel afdrukken

Door: Martin Gijzemijter | 02 juni 2017 10:22

Review

Een documentje afdrukken is niet zo heel ingewikkeld. Tien documentjes afdrukken ook niet. Maar als je meer dan dat moet afdrukken en je wilt dat óók nog op verschillende manieren doen, dan laat de standaardsoftware van je printer je enigszins in de steek. In zo'n geval is Print Conductor een handige oplossing.

Print Conductor

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
XP/Vista/7/8/10
Website
www.print-conductor.com
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Duidelijke interface
 • Per document instellingen aanpassen
 • Minpunten
 • Detecteert geen nieuwe documenten

In Windows kun je eenvoudig verschillende documenten toevoegen aan je printwachtrij die vervolgens één voor één worden afgedrukt. Je kunt daarbij ook verschillende opdrachten geven: het ene document afdrukken via de hoofdlade, een afbeelding via de fotolade. Maar daarvoor moet je wel stuk voor stuk een afzonderlijke printopdracht geven.

Printopdracht configureren

Het programma Print Conductor is gemaakt om dit proces voor je te vereenvoudigen. Het programma is gratis voor privégebruik. De interface is nogal schreeuwerig, maar wel erg duidelijk. Je kunt bestanden toevoegen door te drukken op Add Documents of Add Folder (als je een hele map wilt toevoegen) of je sleept de bestanden via Windows Verkenner naar dit scherm.

Vervolgens is het tijd om aan te geven hoe je de printopdracht precies wilt uitvoeren. Aan de linkerkant kun je een printer selecteren (met daaronder Printer Properties voor zaken als afdrukkwaliteit). Door te klikken op Settings geef je bijvoorbeeld aan welke lade moet worden gebruikt. Wil je verschillende laden gebruiken voor verschillende documenten/bestanden, dan rechtsklik je op de afzonderlijke bestanden in je lijst met documenten en pas je de zaken per document aan. Vervolgens klik je op Start Printing en heb je, zolang je voldoende papier en inkt hebt, geen omkijken meer naar dit proces.

De interface is niet fraai maar wél heel duidelijk.

Ontbrekende functionaliteit

Nu we toch automatischer kunnen printen, missen we eigenlijk nog wat dingen binnen het programma. Het zou handig zijn als we per opdracht ook een andere printer zouden kunnen selecteren (bepaalde documenten op de laserprinter, andere op de inkjet). Ook is het jammer dat de software niet automatisch opmerkt wanneer er een nieuw bestand aan een map wordt toegevoegd om te printen, dan zouden we nog beter kunnen automatiseren. De makers hebben daar wel een ander programma voor (FolderMill), maar dat had wat ons betreft prima samen gekund.

Conclusie

Print Conductor werkt fantastisch, zeker als je veel afdrukt. Het programma is overzichtelijk en je kunt veel zaken zelf aanpassen. We zouden het nog handiger vinden als het programma zelf een verkenner-map in de gaten zou kunnen houden.

Je kunt je instellingen per document aanpassen, handig!

1 Reactie(s) op: Print Conductor - Veel makkelijker veel afdrukken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 december 2017 03:17 laisan
  Nice to know that people in Netherlands know about Print Conductor. :)

  By the way, since June 2017 we've added Dutch translation.

  Laisan from Print Conductor
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.