Maak een kunstwerk van elke foto met Prisma voor Android en iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 augustus 2016 07:12

How To

Ben je het een beetje zat om steeds dezelfde filters tegen te komen? In dit artikel bespreken we Prisma, een foto-app die net even anders is dan Instagram en alle andere veelgebruikte apps.

Instagram en dergelijke zijn erg leuk om filters aan je foto’s toe te voegen, maar na een tijdje heb je het wel zo’n beetje gezien en wil je op zoek gaan naar iets anders. Prisma is een leuke app met allerlei nieuwe filters voor je foto’s. Lees ook: 22 tips om alles uit Instagram te halen.

Er is inmiddels een iOS-versie en een Android-versie van Prisma beschikbaar. Let bij het downloaden wel op, want er zijn ook apps van andere ontwikkelaars dan Prisma Labs Inc. die een gelijknamige app hebben.

Met Prisma kun je direct gebruik maken van je camera, of foto’s uit je camerarol bewerken. Prisma snijdt alle foto’s die je neemt automatisch bij, dus het is beter om eerst een foto te maken in volledig formaat en deze daarna met Prisma te bewerken.

Filters toepassen

Met Prisma kun je heel eenvoudig filters op je foto’s toepassen om ze er mooi, leuk en interessant uit te laten zien. Je hoeft alleen maar door de verschillende opties heen te scrollen om het resultaat te zien.

Je kunt bovendien kiezen hoe sterk een filter moet worden toegepast, zodat je een zachter effect kunt krijgen.

Bewerken en delen

Automatisch wordt er een Prisma watermerk aan je foto toegevoegd. Wil je dit niet, dat kun je de optie eenvoudig uitschakelen.

De filters van Prisma werken vooral goed met foto’s die niet al te druk zijn. Ga gewoon lekker experimenteren en maak er wat moois van.

Als je klaar bent met het bewerken van je foto kun je hem in je camerarol opslaan en eenvoudig delen via Instagram of Facebook.

1 Reactie(s) op: Maak een kunstwerk van elke foto met Prisma voor Android en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 november 2018 00:05 probeertehelpen
    Het is niet meer wat het geweest is. Veel kopen. Free is uit, maar begrijp dat ze nu geld willen zien.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.