ProCamera 7: Verander jouw iPhone in een professionele camera

Door: Robin Smit | 20 september 2013 15:40

Apps & Software

Met de introductie van iOS 7 hebben alle iPhone bezitters de beschikking gekregen over een nieuwe camera app. Dat Apple, ondanks de toevoeging van onder andere filters, de mogelijkheden van deze app nog behoorlijk beperkt heeft gehouden bewijst ProCamera 7.

Score
90
 • Pluspunten
 • prachtige resultaten
 • Professionele instellingen
 • Minpunten
 • Limitaties niet duidelijk in app

None

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

ProCamera 7 - Cocologics">Download ProCamera 7 in de App Store

ProCamera 7 is een camera app die speciaal is ontwikkeld voor iPhones met iOS 7. De app geeft je de mogelijkheid om foto's en video's op te nemen en hierbij verschillende instellingen aan te passen. hieronder vallen instellingen die we vaker zien, zoals witbalans en ISO-waarde, maar de app introduceert ook enkele opties die ik niet eerder heb gezien.

Zo biedt ProCamera 7 je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de sluitertijd aan te passen bij het maken van opnames bij weinig licht. Dit heeft mij al enkele indrukwekkende opnames opgeleverd. Opnames die ik eerst alleen voor mogelijk had gehouden bij een volwaardige camera.

ProCamera 7 biedt je verder 50 mooie filters, de mogelijkheid om compressie van JPEG-bestanden in te stellen en het aantal frames per seconde in te stellen tijdens het filmen. Helaas werkt dit laatste alleen echt goed bij iPhone 5S bezitters, wat niet helemaal duidelijk is aangegeven in de app. Al met al kan toch worden gezegd dat ProCamera 7 een app is die zelfs voor de meest ervaren fotografen nog uitdagend kan zijn.

Conclusie

ProCamera 7 is een app die met recht haar naam mag dragen. Naast functies die ik eerder heb gezien, zoals ISO-waarde en witbalans, biedt de app verschillende professionele instellingen. In de praktijk blijken deze functies absoluut mooie plaatjes op te leveren. Helaas zijn niet alle functies op alle iPhone modellen beschikbaar.

1 Reactie(s) op: ProCamera 7: Verander jouw iPhone in een professionele camera

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 september 2013 15:54 Anoniem
  De titel had beter kunnen heten: "verbeter de mogelijkheden van de camera van je IPhone".
  Met welke software dan ook zal de Iphone (of welke smartfone dan ook) in de buurt komen van een fatsoenlijke camera (laat staan een professionele).
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.