ProcNetMonitor 2.6

Door: frank-de-graaf | 16 april 2010 15:16

Review

Ratelende schijven en netwerkicoontjes die maar blijven knipperen, duiden heel vaak op netwerkactiviteit, maar lang niet altijd is duidelijk wat er nu precies gebeurt. ProcNetMonitor creëert licht in deze duisternis.

Het programma brengt alle processen met netwerkactiviteit in kaart en geeft daar veel interessante informatie over. Klik op een proces of een programma om te zien met welke ip-adressen het verbinding maakt. Het omgekeerde kan ook. Als u in uw routerlogs ziet dat er veel verkeer over een bepaalde poort loopt, dan kunt u met ProcNetMonitor achterhalen welke programma’s of processen er verantwoordelijk voor zijn. Eventueel kunt u deze programma’s de nek omdraaien door op de Kill Process-knop te klikken. Doe dat echter niet te snel, want de meeste processen zijn legitiem of zelfs noodzakelijk voor Windows. Zoek eventueel eerst met Google naar de procesnaam. Er zijn veel gespecialiseerde websites die verklaringen geven zodat u weet of u met een normaal onderdeel of een kwaadaardig programma te maken hebt.

ProcNetMonitor brengt processen en programma’s die het netwerk gebruiken in kaart en spoort ook applicaties op bij verkeer over bepaalde poorten.

ProcNetMonitor 2.6

Freeware

Taal Engels

Medium 547 KB download

OS Windows XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker SecurityXploded

0 Reactie(s) op: ProcNetMonitor 2.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.