Professionele fotograaf spelen voor dummies

Door: robin-smit | 04 april 2012 17:02

Review

Scoopshot is een app waarmee het mogelijk is om foto's te verkopen aan diverse media door middel van een eenvoudig en overzichtelijk systeem. Gebruikers kunnen zelf foto's aanbieden of ingaan op verzoeken van potentiële kopers.

Op het moment worden in Nederland alleen foto's gevraagd door dagblad Metro. Het betreffen hierbij leuke acties waarbij bijvoorbeeld wordt gevraagd naar foto's van een lente-outfit. Voor overige onderwerpen kan de gebruiker zelf foto's uploaden. De prijs die kopers voor deze foto's moeten betalen kan door de gebruiker zelf worden opgegeven. Hierbij kan de foto aan meerdere geïnteresseerden worden verkocht. Voor de exclusieve rechten moeten kopers het tienvoudige bedrag betalen.

Wanneer er foto's worden gekocht die door de gebruiker zijn geplaatst, wordt de opbrengst toegevoegd aan de Scoopshot account. Op verzoek wordt het tegoed over gemaakt naar de rekening van de gebruiker.

Alhoewel Scoopshot een bijzonder origineel en gebruiksvriendelijk concept is, heeft de app wel als nadeel dat de kans om daadwerkelijk een nieuwswaardige foto te maken niet bijzonder groot is. Daarnaast is er, naast Metro, niet helemaal duidelijk welke media er gebruik maken van Scoopshot voor de aanlevering van foto's. Met een beetje inspanning en geluk kan Scoopshot echter een leuke manier zijn om iets bij te verdienen.

Kortom

Scoopshot is een innovatief concept waarbij gebruikers op een eenvoudige manier foto's kunnen verkopen aan media. Helaas is er niet veel duidelijkheid over de verschillende media die Scoopshot gebruiken. In de app zelf is alleen de medewerking van Metro te vinden.

0 Reactie(s) op: Professionele fotograaf spelen voor dummies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.