Propjes gooien maar dan anders

© CIDimport

Propjes gooien maar dan anders

Geplaatst: 8 december 2011 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Propjes en vliegtuigjes gooien deden we allemaal op de basisschool maar in de brugklas nam de frequentie van het aantal gegooide propjes en vliegtuigjes snel af. Wie dit jeugdsentiment mist kan overstappen op Doodle Toss, hiermee kun je digitaal leraren blijven irriteren met papier.

Doodle Toss ziet er op het eerste gezicht behoorlijk kinderlijk uit, dit is natuurlijk ook een beetje het idee van een 'doodle' spel. Het is alleen wel jammer dat er veel spellen zijn die het idee van Doodle Jump na-apen, hetzij het op hun eigen manier. Doodle Toss blijkt geen stabiele app te zijn: het loopt vaak vast of valt uit. Dit is jammer en doet het spelplezier snel verdwijnen, al helemaal als je bedenkt dat je zojuist voor de game betaald hebt.

Paper Toss, de grootste concurrent van Doodle Toss is gratis en veel betrouwbaarder. Het spel is niet erg moeilijk en dat blijft zo naarmate je een tijdje speelt. Het gooien van de vliegtuigjes ziet er niet erg natuurlijk uit en het raken van de leraar gaat erg makkelijk. Het is een spel wat voor zich spreekt, maar wil je een andere klas, dan zul je de game weer opnieuw moeten starten; er is geen terugknop. Erg handig is dat natuurlijk niet, maar dat is met een update waarschijnlijk te verhelpen.

Kortom

Doodle Toss is op zich een grappig spel, maar het blinkt niet uit in stabiliteit en inventiviteit. De app heeft zo nu en dan vastlopers en het ontbreken van een 'terugknop' is af en toe best lastig. Het ziet er op zich grappig uit maar de graphics zijn zo onrealistisch dat het zelfs voor een 'doodle'-game eigenlijk niet door de beugel kan. Dit is jammer en geeft de concurrent Paper Toss een enorme voorsprong.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten