PureSync 3.1.5

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 16 november 2011 13:39

Apps & Software

Met PureSync kunt u mappen met elkaar synchroniseren. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld een back-up naar een netwerklocatie. U kunt handmatig synchroniseren door te kopiëren en te plakken. Maar met freeware als PureSync werkt het een stuk nauwkeuriger en bovendien efficiënter.

Tenzij u een fotografisch geheugen hebt, is het haast niet te doen om zonder hulpmiddel mappen te synchroniseren. Dat synchroniseren kan nodig zijn wanneer u, bijvoorbeeld, alleen foto's van een fotokaartje wilt downloaden die u nog niet eerder hebt gedownload of verschillende mappen automatisch wilt samenvoegen zonder te overschrijven. De ideale software op dit vlak kan al dit soort handelingen uitvoeren, maar heeft geen ingewikkelde interface met honderden toeters en bellen die u nooit gebruikt. PureSync voldoet aan die omschrijving.

Fijn is dat het programma veel kan, maar niet overweldigend ingewikkeld oogt.

De interface van PureSync is heerlijk eenvoudig en bevat in de basis slechts vier opties. Op één optie (Back-up) na zijn deze opties allemaal hetzelfde, maar vormen ze een voorinstelling voor het synchroniseren van uw bestanden. Klikt u bijvoorbeeld op Nieuwe foto-synchronisatie, dan opent hetzelfde venster als bij Nieuwe synchronisatie, maar dan met de juiste opties geselecteerd voor het downloaden van foto's, om ze vervolgens te categoriseren in een overzichtelijke mappenstructuur (bijvoorbeeld jaar en maand). Het zijn dit soort kleine handigheidjes waarin het programma uitblinkt.

Vooral de voorinstellingen zijn handig en helpen niet alleen gelijktrekken, maar ook netjes indelen!

Ideaal is dat alles met behulp van wizards gebeurt. Want ook al is de interface eenvoudig, het is toch altijd een beetje zoeken hoe het nu precies werkt. Welke map is nu de bron, welke het doel, en hoe werkt dat dan van de ene naar de andere computer? Het programma helpt u stap voor stap bij het uitvoeren van de taak die u wenst, en het is daarbij ideaal dat het programma ook nog eens helemaal Nederlands is. Wat jammer is, is dat er niet nog meer opties zijn met betrekking tot het voordefiniëren van synchronisaties, want dat kan veel (uitzoek)werk schelen. Prettig is dat er bij iedere optie ook de mogelijkheid is om een ftp-locatie als bron of bestemming te kiezen, zodat het programma ook sterk is in het synchroniseren van webbestanden. Absoluut een aanrader om stand-by te hebben voor de (wellicht zeldzame) momenten dat u mappen en bestanden gelijk moet trekken op uw computer.

PureSync 3.1.5

Freeware

Taal Nederlands

Download 7,69 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 9,47 MB harde-schijfruimte

Maker Jumping Bytes

Oordeel 8/10

Pluspunten

Eenvoudige interface voor een krachtig programma

Nederlands (en goed vertaald ook)

Handige voorinstellingen

Ook synchroniseren via ftp

Minpunten

Iets meer voorinstellingen was wel handig geweest

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: PureSync 3.1.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.