PureText 2.0

Door: Robbin Ooijevaar | 06 mei 2011 14:05

Apps & Software

Het programma PureText is al eens eerder besproken, maar bij veel computergebruikers is deze freeware nog steeds onbekend, terwijl hij wel een zeer praktische functie heeft.

Als u met de toetscombinatie Ctrl+V een tekst vanaf een website of vanuit een document in een ander document plakt, wordt standaard ook de opmaak mee gekopieerd. Dit is niet altijd wenselijk, maar met PureText voorkomt u het. Dankzij dit programma plakt u dezelfde tekst middels de toetscombinatie Windows-toets+V, maar nu zonder dat de opmaak wordt meegenomen. Dat is ideaal als u bijvoorbeeld een stukje tekst uit Wikipedia in een Word-document wilt plakken. Omgekeerd werkt het ook, zo kunt u een in Word opgestelde advertentietekst naar een advertentie op Markplaats kopiëren. Net als de toetscombinatie Ctrl+V werkt Windows-toets+V in alle Windows-programma’s en webbrowserschermen.

Het kan erg handig zijn om teksten naar een ander document over te zetten zonder dat de opmaak wordt meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij u iets in een Word-document schrijft en de tekst in een werkstuk of advertentie wilt plakken.

PureText 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 12,7 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: PureText 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 december 2013 11:46 Anoniem
    Pure Text is een zeer effectieve tool om een tekst volledig te strippen van alle ongewenste opmaakshit. Wel moet je je tekst daarna vormgeven naar je eigen wensen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.