PXAX P2DO 3.7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 oktober 2010 11:54

Apps & Software

Wie een druk leven heeft, doet er goed aan zijn/haar taken op te schrijven zodat de dag wat overzichtelijker wordt. Dat kunt u natuurlijk op een velletje papier doen, maar het is waarschijnlijk handiger (en milieuvriendelijker) om het op de pc te doen als u deze toch aan hebt staan. P2DO is een programma dat u daarbij kan helpen.

De interface van het programma is karig, maar dat is voor een programma als deze eerder een voordeel omdat het programma uw leven moet verlichten, niet nog complexer maken. De basisinterface kent twee onderdelen, To Do, waarin een lijst met uw taken wordt getoond en Calendar, waarin dezelfde taken worden getoond, maar dan in een kalenderweergave. Toevoegen van een taak is erg eenvoudig. U geeft een titel in (bijvoorbeeld ‘boodschappen doen’), kiest een categorie (die u zelf kunt aanmaken in het menu Settings) en geeft een datum in waarop de taak voltooid moet zijn. Tot slot kunt u ook nog een prioriteit aangeven en een tag toekennen (bijvoorbeeld of het ontspanning is of werk). Gemiste kans is dat u geen tijd in kunt geven, wat het programma ongeschikt maakt voor een strakke planning met deadlines op specifieke tijden.

De basisinterface is eenvoudig en dat is prima.

Het overzicht met taken werkt prima. Ze worden weergegeven in de volgorde van prioriteit en zodra u een taak hebt afgewerkt, klikt u erop om deze letterlijk door te strepen. Onderin kunt u het percentage taken zien dat er openstaan en dat u hebt afgewerkt. Kijkt u liever via de kalenderweergave dan werkt dat ook prima, en ook daar kunt u taken toevoegen door te dubbelklikken op een datum. In de basis is er dan ook niets mis met P2DO. Wat neemt niet wegneemt dat het allemaal nog wel iets geavanceerder kan. In deze vorm is het programma immers weinig uitgebreider dan de functie Taken in bijvoorbeeld Gmail, en dan is een apart programma installeren best wel overdreven. Voor een volgende versie hopen we bijvoorbeeld op de mogelijkheid om tijd in te voeren, een e-mailalarm. Een aardig programma, maar het kan nog veel beter.

Het is een gemiste kans dat u geen tijd kunt invoeren in de taken.

Inmiddels is versie 3.8 uit. Hoewel het artikel over 3.7 gaat, vermoeden we dat het verschil maar klein zal zijn. De links onder de downloadknopjes gaan gelijk naar versie 3.8.

PXAX P2DO 3.7

Freeware

Taal Engels

Medium 642 KB download

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 1,26 MB harde-schijfruimte

Maker PXAX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Prettig eenvoudige interface

Zowel lijstweergave als kalenderweergave

Ook beschikbaar in draagbare versie

Minpunten

Geen tijdinvoer voor taken

Geen uitgebreide rapportagemogelijkheden (zoals e-mail alarm, etc.)

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: PXAX P2DO 3.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.