Q-Dir 4.53

Door: frank-de-graaf | 10 mei 2011 14:35

Apps & Software

Q-Dir is een aardig programma als u een alternatief voor Windows Verkenner zoekt. Prettig aan deze freeware is dat u de inhoud van vier mappen tegelijk kunt zien, zodat het kopiëren en verplaatsen van bestanden een fluitje van een cent wordt. Q-Dir kan prima naast Verkenner worden gebruikt.

Bovenin de knoppenbalk vindt u een aantal tekeningen die de indeling van het scherm representeren. Met de eerste knop kunt u een Verkenner-achtig venster openen waarmee u gemakkelijk door uw mappen kunt bladeren. Het icoontje bovenaan dit venster geeft aan welk van de vier vensters actief is. Bij het menuonderdeel Extras kunt u aangeven met welke indeling Q-Dir moet worden gestart en hoe bestanden moeten worden weergegeven. Een leuke, maar voor de meeste gebruikers volstrekt onzinnige optie is I like barbie, waarmee het scherm in een roze kleur wordt getoond. Dit kunt u risicoloos uitproberen, want het ‘Barbie-scherm’ kan snel en eenvoudig weer worden uitgeschakeld. Bevalt Q-Dir u? Duik in het informatiemenu eens in About Q-Dir, waar u veel handige instellingen vindt. Als u Q-Dir wilt downloaden, moet u even goed opletten. Op de downloadpagina staan grote iconen die u uitnodigen tot het downloaden van programma’s waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten. De werkelijke downloadlink vindt u bovenaan, in een regel die in een bescheiden formaat wordt getoond.

Als u vindt dat Windows Verkenner te weinig mogelijkheden biedt, kunt u met Q-Dir wellicht beter uit de voeten.

Q-Dir 4.53

Freeware

Taal Engels

Download 403 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Q-Dir 4.53

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.