QDict: Razendsnelle typecursus voor jou en je vrienden

Door: Robin Smit | 18 oktober 2013 11:57

Apps & Software

Het lijkt nog als de dag van gisteren dat we met zijn allen hele verhalen produceerden met enkel numerieke toetsenborden. Vandaag de dag doen de aanslagen op een digitaal toetsenbord bij mij echter niet veel meer onder aan die op een volwaardig exemplaar. Of lijkt dat maar zo?

Score
70
 • Pluspunten
 • Nuttig
 • Leuk en uitdagend
 • Minpunten
 • Alleen iPhone
 • Weinig spelers

None

Prijs: € 1,79 (ook gratis versie beschikbaar)

Beschikbaar voor: iPhone

Download QDict in de App Store

Op deze vraag krijg je een antwoord in de de game QDict. In deze game ga je de strijd aan met jezelf of je vrienden om zo veel mogelijk aanslagen op het digitale toetsenbord van je iPhone te maken. Dit probeer je te doen in een scala aan verschillende levels, waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk woorden over te typen. Pas alleen wel op, want een foutje is zo gemaakt. In QDict betekent dit al snel dat je het kan vergeten om nog een goede tijd neer te zetten.

In QDict heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen in welke taal je woorden wil overtypen. In totaal zijn er zeven beschikbare talen, waaronder Nederlands. Doordat de woorden steeds langer worden, is de kans steeds groter om fouten te maken. Dit maakt van QDict absoluut een uitdagende game waarbij je makkelijk jouw voortgang kan bijhouden. Uiteraard niet alleen bij het spelen van QDict, maar ook bij het typen van een mailtje of sms.

Dit lijkt helaas nog niet doorgedrongen te zijn bij heel veel mensen, want tijdens het starten van een multiplayer match kon ik alleen spelen tegen onbekende spelers. Zo waren geen van mijn Facebook vrienden te vinden bij de app. Wellicht kan dit worden verklaard door het feit dat de app alleen beschikbaar is voor de iPhone. In mijn ogen valt of staat een game als QDict toch door het aantal vrienden dat de game ook speelt. Hiermee zou uitbreiding naar andere platformen geen verkeerde keuze zijn.

Conclusie

QDict is een uitdagende game waarin het de bedoeling is om zo snel mogelijk woorden over te typen. Naarmate je verder komt worden de woorden langer en de kans op het maken van fouten dus groter. Door het typen van de woorden is QDict niet alleen leuk als spelletje, maar ook nog eens handig voor het verbeteren van jouw typevaardigheden. Helaas zijn er op dit moment nog niet veel spelers, waardoor je de game voornamelijk zult spelen met onbekende mensen. Wellicht kan dit worden verklaard door het ontbreken van versies voor onder andere de iPad en Android toestellen.

1 Reactie(s) op: QDict: Razendsnelle typecursus voor jou en je vrienden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 oktober 2013 15:36 Anoniem
  Speel Qdict nu al een paar weken, leuk om het in je eigen taal de spelen maar ook leerzaam om zo je spaans, italiaans en engelse woordenschat te vergroten.
  Jammer dat Qdict nog niet zo bekend is maar heeft volgens mij wel potentie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.