QT Writer Express 2.8.1

Door: Martin Gijzemijter | 09 september 2011 13:19

Review

Wanneer u een tekstdocument wilt maken, hebt u grofweg drie keuzes: Kladblok als het geen opmaak hoeft te hebben, WordPad als dat wel moet en Word als u het echt fraai wilt maken. QT Writer Express is ontwikkeld om als middenweg te dienen.

QT Writer Express is een tekstverwerker zoals Word, maar dan op zakformaat. Dat merkt u direct wanneer u het programma opent. De interface bestaat uit drie delen: een beknopt menu aan de bovenkant met duidelijke grote pictogrammen, een menu met teksteigenschappen aan de linkerkant en uiteraard het tekstgedeelte aan de rechterkant. Het ziet er allemaal zeer fraai uit en dat is verrassend, aangezien dit soort compacte varianten het vaak toch 'net niet' zijn. Voor QT Writer Express geldt dat echter totaal niet. Om maar direct heel duidelijk te zijn: een programma als Word zal het natuurlijk nooit vervangen. Zo bevat het programma geen Macro-functionaliteit, geen opmaakprofielen enzovoort. Kortom, voor professioneel gebruik hebt u er niets aan.

QT Writer is geen Word, maar wel een heel handige kleine tekstverwerker met een prettige interface.

Wilt u echter gewoon een fraai document in elkaar draaien, dan is QT Writer wél heel geschikt. Het bevat de meeste basisopties die u van een tekstverwerker mag verwachten, zoals tekstkleur, grootte, stijl, uitlijning, maar ook de mogelijkheid om tekst in te laten springen, (genummerde) lijsten in te voegen, de regelafstand te bepalen enzovoort. Ook kunt u afbeeldingen en symbolen invoegen. Wanneer u klaar bent, kunt u het document opslaan in diverse bestandsformaten. Onder meer in .doc, zodat het eenvoudig met Word geopend kan worden (.docx wordt helaas niet ondersteund). Spellingscontrole is niet ingebouwd, maar kan er apart bij geïnstalleerd worden.

Het programma bevat de basis die nodig is om een tekst fraai vorm te geven.

De slogan van de ontwikkelaar van deze software is 'visual simplicity' (oftewel visuele eenvoud) en dat komt ook wel tot uiting in QT Writer. Het programma werkt lekker, snel en is door iedereen te begrijpen. Een ideale tussenoplossing als Kladblok u te simpel is, WordPad te rommelig en Word te uitgebreid. En het allermooiste is natuurlijk dat QT Writer Express draagbaar is, zodat u het altijd bij u kunt dragen op een USB stick. Een verrassend fijn programma!

QT Writer Express 2.8.1

Freeware

Taal Engels

Download 671 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 920 KB harde-schijfruimte

Maker Van Loo Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Heerlijk eenvoudige interface

De basismogelijkheden aanwezig

Draagbaar

Minpunten

Geen ondersteuning voor .docx

Voor professioneel gebruik niet geschikt

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: QT Writer Express 2.8.1

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 november 2013 12:37 Anoniem
  Nuwe weergawe is nou beskikbaar vanaf die webtuiste.


  SSuite QT Writer Express 2.16

  http://www.ssuitesoft.com/qtwriterexpress.htm

  DOWNLOAD Skakel:
  http://www.ssuitesoft.com/downloads/utilities/SSuiteQTWriter216.zip


  Geniet die sagetware!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.