Quick Startup 2.8

Door: Dirk Schoofs | 09 februari 2010 09:32

Apps & Software

Hoe meer software u installeert, hoe meer kleine applicaties tijdens het opstartproces worden geladen. Bij sommige programma’s en drivers ziet u niet eens dat ze tijdens de opstart van de Windows-sessie worden ingeschakeld. Met Quick Startup beheert u op eenvoudige manier alle opstartbestanden zodat het boot-proces van uw systeem sneller verloopt.

Wanneer u de aan-knop van uw pc indrukt, vertrekt een trein aan programma’s, drivers en services. Ze beïnvloeden niet alleen het opstartproces, maar belasten bovendien de systeembronnen van uw pc. Er bestaan meer manieren om zicht te krijgen op het opstartproces maar met Quick Startup beheert u alles binnen één interface. Eerst krijgt u een lijst van alle bestanden die in actie zijn gekomen bij de laatste Windows-sessie. Naast ieder item verschijnt er een rood-groen gekleurd balk. Hoe groener, des te betrouwbaarder het opstartbestand. Het is dus verstandig om de items na te kijken die behoorlijk in het rood staan. Wanneer u op een item klikt, verschijnt onderaan meer gedetailleerde uitleg over de productnaam en de ontwikkelaar. Nog belangrijker is de betrouwbaarheidfactor. U leest of het bestand betrouwbaar, neutraal, niet vereist of onbetrouwbaar is. Op die manier kunt u het kaf van het koren scheiden. Als u nooit hebt gehoord van het bedrijf of het product en het balkje bovendien erg rood ziet, is de kans erg groot dat u het niet nodig hebt.

De balkjes geven de betrouwbaarheid aan.

Over naar de gebruikersreacties

Twijfelt u, dan klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u voor de opdracht Zoeken met Google. Hierdoor opent zich een pagina in de Glarysoft database waar u, aan de hand van gebruikersreacties, leest in welke mate u dit item werkelijk nodig hebt. Door middel van vakjes duidt u aan wat er wel en niet mag worden opgestart en met de opdracht Deze ingang verwijderen bent u definitief van zo’n startvertrager af. Wie steeds met dezelfde programma’s werkt, kan met Quick Startup zelf applicaties toevoegen zodat die meteen actief worden bij de volgende sessie.

U kunt zelf aangeven welke programma’s automatisch moeten opstarten.

Quick Startup 2.8

Freeware

Taal Nederlands

Medium 3,8 MB download

OS Windows XP/2000/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 32 MB RAM, 20 MB harde-schijfruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Totaal opstartbeheer binnen één venster

Minpunten

Het Nederlands in de interface is verhakkeld

0 Reactie(s) op: Quick Startup 2.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.