QuickTextPaste 1.55

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 09 november 2012 16:27

Apps & Software

Het klembord van Windows is erg beperkt. U kunt er één bestand, tekstfragment enzovoort in bewaren. Alles dat u daarna naar het klembord kopieert, vervangt het vorige item. Dat is niet handig als u vaak dezelfde dingen doet of typt en die dingen graag uit het klembord tevoorschijn zou toveren. Dat kan met QuickTextPaste.

De functie van QuickTextPaste is tweeledig: u kunt er teksten in plaatsen die u met een toetsencombinatie op kunt roepen, en u kunt commando's invoeren waarmee u programma's kunt openen (en die direct een bepaalde taak kunt laten uitvoeren). Dat laatste wordt als voorbeeld getoond wanneer u het programma start en dat is best verwarrend. Immers, lang niet iedereen weet waar zo'n commando uit moet bestaan en daardoor kan het lijken alsof dit programma alleen handig is als u die kennis hebt.

Maar gelukkig is het ook een prima programma voor andere gebruikers, want vooral als het gaat om tekstinvoer, kunt u hier tijd winnen. In het tekstveld typt u de tekst die u wilt koppelen aan een sneltoets, en die sneltoets definieert u vervolgens in de velden daaronder, bijvoorbeeld de linker Windows-toets plus A.

Contextmenu

Dat lijkt natuurlijk vrij beperkt want zoveel letters zijn er niet en een aantal combinaties zijn al vergeven aan andere functies in bijvoorbeeld Windows of Word, maar u hebt hier meer mogelijkheden dan u wellicht denkt. U kunt namelijk meer dan één tekst (of commando) toevoegen aan een toetscombinatie. Wanneer u die combinatie dan indrukt, verschijnt er een contextmenu waaruit u de gewenste tekst kunt selecteren.

Op deze manier kunt u eindeloos combineren. Bijvoorbeeld door alle werkgerelateerde teksten onder de letter W te plakken (in combinatie met de Windows-toets). Weet u daarnaast ook nog uit te vogelen hoe het commandogedeelte werkt (daar had veel meer uitleg mogen zijn), dan is QuickTextPaste echt briljant. Maar ook zonder gebruik van de commando's is dit programma absoluut een aanwinst.

Wanneer u het programma start worden vooral commando's getoond als voorbeeld, maar dat is niet de handigste functie.

QuickTextPaste 1.55

Taal Engels

OS Windows 98/ME/2000/XP/2003/Vista/7/8

Oordeel 3,5/5

Pluspunten

Installatie niet noodzakelijk (draagbaar)

Grote hoeveelheden tekst toevoegen aan toetscombinaties

Niet alleen tekst, maar ook commando's

Minpunten

Commandogedeelte is allesbehalve duidelijk

Voorbeelden tonen alleen de commando's, geen tekst

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: QuickTextPaste 1.55

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.