QuizUp: Wie is de slimste?

Door: robin-smit | 19 november 2013 10:27

Review

Het spelen van een vragenspelletje met een van jouw vrienden kan een goede manier zijn om erachter te komen wie er nu echt de slimste persoon is. Met QuizUp wordt dit nu wel heel leuk, want met 150.000 vragen kan je nu blijven beantwoorden.

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download QuizUp in de App Store

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel vragen
 • 250 categorieën
 • Spannend en leuk
 • Minpunten
 • Niveauverschil

QuizUp is een app waarin je samen met vrienden of willekeurige tegenstanders korte vragenspelletjes kan spelen. Elke ronde bestaat hierbij uit een aantal vragen binnen een specifieke categorie. Zo kan je bijvoorbeeld strijden om de beste kennis over logo's, maar ook onderwerpen zoals literatuur, games en algemene kennis zijn niet vergeten. In totaal heeft QuizUp 250 verschillende categorieën, waardoor er altijd wel een bij is waar jij verstand van hebt.

Elke ronde in QuizUp speel je samen met een tegenspeler. Hierbij kan je punten verzamelen door vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Aan het einde van de ronde kan je eventueel nog bonuspunten ontvangen wanneer je hebt gewonnen van jouw tegenspeler. Aangezien QuizUp personen selecteert die ongeveer op jouw niveau zitten, zijn de uitslagen van nek aan nek. Dit maakt van QuizUp niet alleen een erg leuke, maar ook spannende game.

De vragen die QuizUp je stelt variëren erg in niveau. Zo krijg je soms vragen die net iets te eenvoudig zijn, terwijl er ook vragen zijn waar het tegenovergestelde geldt. Dit kan er soms voor zorgen dat de uitslag van bepaalde rondes nogal voorspelbaar is, aangezien beide spelers bij dezelfde vragen moeten gokken. Dit is jammer en het is te hopen dat de makers van QuizUp hier een betere balans in gaan vinden.

Conclusie

QuizUp is een leuke en uitdagende game waarin je samen met een tegenspeler verschillende vragen moet beantwoorden. In totaal heeft QuizUp 150.000 vragen in 250 verschillende categorieën, waardoor de app je voldoende variatie heeft te bieden. Helaas is het verschil in niveau tussen vragen soms net iets te groot, waardoor de uitslagen snel kunnen worden voorspeld.

1 Reactie(s) op: QuizUp: Wie is de slimste?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 november 2013 13:15 Anoniem
  Bij vriendengroepen die in de bus, auto of trein een lang onderweg van A naar B zijn, of zoiets…. valt er na een levendigheid van gesprekken, grappen en moppen, er altijd een moment van stilte toe, een moment van verveling, iedereen is uitgesproken omdat de moppen, grappen, onderwerpen, en verhalen over belevenissen op zijn. Dan kan zo'n QuizUp app, weer een bezigheid vormen, om de verveling van het onderweg zijn, of het wachten te verdrijven. Zodat er weer gezellige levendige sfeer ontstaat in de vriendengroep waardoor de wacht of reistijd aangenamer is door te komen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.