Raak nooit meer je wachtwoorden kwijt!

Door: ringo-van-dorst | 05 september 2011 14:52

Review

Om nog enigszins overzicht te houden in al je loginnamen en wachtwoorden die je nodig hebt om kenbaar te maken dat jij het écht bent, gebruiken velen één of enkele wachtwoorden. Vanuit veiligheidsoogpunt is dit niet wenselijk, maar zonder ondersteunende software zit er verder weinig anders op. 1Password kan dit voor je veranderen.

Je kunt met 1Password eenvoudig sterke wachtwoorden genereren en deze opslaan achter de viercijferige inlogcode (gevoelige informatie achter een tweede wachtwoord). Je hoeft nu dus maar één code en één wachtwoord te onthouden en 1Password onthoudt de rest van je wachtwoorden, die nu tenminste verschillend en sterk zijn. Dit is met name handig op je iPhone, omdat je deze toch altijd bij je draagt en je dus altijd je wachtwoorden bij de hand hebt. Er is ook een Mac-, Windows-, iPad- en Androidversie van 1Password beschikbaar. De Macversie is geïntegreerd met Safari en werkt minstens zo prettig, maar de simpele realiteit is dat je niet altijd op je eigen PC of Mac werkt en deze ook niet altijd bij je hebt. Het is wel mogelijk om elders bij je 1Passwordgegevens te komen via Dropbox, maar dit is enigszins omslachtig.

Extra mogelijkheden van 1Password zijn:

•Direct inloggen op de website met één druk op de knop via de ingebouwde browser.

•Het bewaren van andere informatie dan logingegevens, zoals bankgegevens, notities, accountgegevens en softwarecodes.

•Synchronisatie met de Macversie van 1Password.

•Backup en synchronisatie naar je PC of Mac of via Dropbox.

Kortom

De interface van 1Password is clean en overzichtelijk en de app is functioneel dik in orde. Je hebt de keuze tussen een iPhone-versie en de iets duurdere Pro-versie (universele app). Om je privégegevens te beschermen en veilig te stellen en je productiviteit te verhogen zijn beide versies hun geld waard. De Pro-versie is aan te bevelen als je (ook) een iPad hebt.

0 Reactie(s) op: Raak nooit meer je wachtwoorden kwijt!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.