Racen door een lijntje te tekenen!ra

Door: andries-van-helden | 10 oktober 2011 11:20

Review

Toen ik nog op de middelbare school zat, heb ik menig saaie les gevuld met het spelen van vector-racen. Een spel waarbij je een racebaan op ruitjes papier tekent, waar je dan vervolgens met gekleurde pennen om de beurt een lijn over trekt om zo als eerste over de finish te komen. Nu is het natuurlijk vandaag de dag hartstikke ouderwets om te klooien met pen en papier. Hier biedt DrawRace uitkomst.

Bij DrawRace 2 trek je met je vinger een lijn over een racebaan die je van bovenaf ziet. Heb je dit voor twee laps gedaan, dan rijdt een mooi geanimeerd 3D autootje de route. De snelheid waarmee je de lijn trekt, bepaalt de snelheid van je voertuig en je moet er natuurlijk voor zorgen dat je bochten niet te hard of te scherp in gaat, want anders kun je in een slip raken en buiten de baan eindigen. Wat dat betreft lijkt de gameplay erg op de eerste DrawRace.

Waar het eerste deel slechts een leuk concept bevatte, is dit tweede deel tot een echte game omgevormd. Voor de eenzame racers bevat DrawRace 2 een zestig level tellende campaign-modus waarbij elke baan ook nog op drie niveaus te spelen is. Gedurende deze campaign speel je steeds nieuwe auto's vrij, die behoorlijk verschillen qua maximale snelheid en wegligging. Heb je alle banen helemaal uitgeplozen, dan kun je ook nog helemaal los gaan op de World League waarin je het tegen de besten van de wereld op kunt nemen. Maar dit spel komt pas echt tot zijn recht in de multiplayer-modus.

De multiplayer in DrawRace 2

Je kunt DrawRace 2 met maximaal vier personen spelen. Om de beurt trek je een route en vervolgens is het met z'n allen om je iPhone of iPad zitten om je auto toe te juichen. Tijdens het racen heeft elke speler een turboknop waarmee je jouw auto op het juiste moment net even dat beetje extra kunt geven, om je vrienden voorbij te spurten, en dit maakt een race ontzettend spannend.

Jammer is dat je alle banen en auto's wel eerst moet vrijspelen in de campaign en dit zorgt voor de nodige frustratie. Je moet namelijk op elke voorgaande baan goud halen om de volgende vrij te spelen en dit valt voor de latere banen nog niet mee. Er is wel de mogelijkheid om alles te unlocken door extra geld te betalen, maar dit is natuurlijk een beetje jammer bij een spel waar je al voor betaald hebt.

Dit vervelende unlock-systeem is slechts een klein smetje op een verder erg mooi afgewerkt spel. De graphics en het geluid zijn vrij simpel, maar doen hun werk goed. Tijdens het tekenen van je route wordt de lijn dunner als je sneller gaat en krijg je signalen als je auto zal gaan slippen. Hierdoor kun je eindeloos blijven proberen om een steeds snellere tijd neer te zetten. Verder bevatten de banen voldoende variatie met bijvoorbeeld springschansen en banen over ijs. Ook de races waarin je behalve een snelle tijd ook nog zoveel mogelijk ballonnen moet zien te pakken, zijn een leuke afwisseling. Zeker met de goede multiplayer-modus biedt DrawRace 2 waar voor zijn geld..

Kortom

DrawRace 2 is wat mij betreft het ultieme racespel voor iOS. Zijn uitgebreide campaign-modus en geweldige multiplayer-mogelijkheid zullen je uren en uren bezig houden. Het is geen spel waar je een lange tijd achter elkaar mee bezig bent, maar toch heb ik elke keer weer de neiging om nog een leveltje tussendoor te spelen. Maar natuurlijk niet op mijn werk, want zoveel verantwoordelijkheid voel ik vandaag de dag wel. Of, nou ja... één leveltje tegen mijn collega dan. In de pauze welteverstaan.

0 Reactie(s) op: Racen door een lijntje te tekenen!ra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.