Racesimulatie die het meer dan waard is

Door: ryan-rigney | 05 september 2011 11:59

Review

Hoewel Raging Thunder 2 veel ontleent aan de welbekende Burnout franchise van Criterion, is het alsnog een racesimulator voor de iPhone die je tijd zeker meer dan waard is.

Raging Thunder 2 doet niet mysterieus over zijn inspiratiebron. De invloed van de Burnout franchise is overduidelijk te zien en vanwege het ontbreken van een Burnout game binnen de App Store is dat zeker geen slecht iets.

Multiplayer

De controls werken daarbij verbazingwekkend goed. Bovendien zijn er maar liefst vijf verschillende singleplayer-modi (time attack, survival, een volle career-modus, een normale single race-modus en een gave arcade-modus waarin je in één keer door alle banen heen scheurt) en daarnaast heeft het zelfs een volledige online multiplayer optie.

Aparte controls

Raging Thunder 2 heeft zoals veel iPhone racers geenacceleratieknop; de game trekt namelijk voor jou op. Sommige mensen zullen dat behoorlijk vervelend vinden, maar ik vond het juist best goed werken. Toch is er een andere strategie nodig voor het rijden als je ook geen controle over de remmen hebt.

Boost gebruiken

Als je het scherm aanraakt zal je de enige boost die je tot dan hebt verzameld gebruiken. Dat gebruik je voornamelijk om stunts te maken of om andere racers uit te schakelen. Besturen gaat (logischerwijs) door middel van een 'accelerometer-gebaseerd' aspect.

Kortom

Raging Thunder 2 is een aardige racegame voor de iPhone en iPad. Toch zou ik willen dat de game een ietwat consistentere framerate had, want zo nu en dan lijkt het hierop mis te gaan. Bovendien is de leercurve redelijk steil, maar de geweldige online mogelijkheden maken dat meer dan goed.

0 Reactie(s) op: Racesimulatie die het meer dan waard is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.