Rainlendar Lite 2.6

Door: evi-maquoi | 10 maart 2010 13:19

Review

Laat uw geheugen u af en toe in de steek? Rainlendar kan u helpen om uw belangrijkste afspraken, vergaderingen, verjaardagen en taken niet te vergeten. Een van de sterkste troeven van Rainlendar is zijn compactheid. Het programmaatje neemt slechts een klein hoekje van uw beeldscherm in. Het pakket is bovendien beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

Een sollicitatiegesprek, een afspraak bij de tandarts, de verjaardag van uw schoonmoeder, een instuiffeestje, etc. Het is niet eenvoudig om uw agenda volledig te memoriseren. Dankzij het widget-achtige programmaatje Rainlendar krijgt u volledig gratis een digitaal geheugensteuntje ter beschikking. Afspraken vastleggen is erg eenvoudig. U bepaalt zelf hoeveel informatie u invoert. Van een kort kattebelletje tot een uitgebreide notitie. U kunt eveneens een locatie, webadres, prioriteit en categorie toevoegen. Een alarmsignaal of een terugkeerpatroon instellen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dankzij de vernieuwde toetsencombinaties is het erg eenvoudig om doorheen uw kalender te navigeren. Elke functietoets op uw toetsenbord, van F1 tot F12, staat voor een maand in combinatie met de Ctrl-knop.

Naast het aanmaken van afspraken en gebeurtenissen kunt u ook een takenlijst creëren. U kunt de taak klasseren in categorieën en aangeven in hoe verre de taak voltooid is.

Wilt u een afspraak maken in mei 2010? Ctrl+F5 brengt u onmiddellijk naar de juiste maand.

Beheren

Wilt u een papieren overzicht van uw belangrijkste afspraken? Via de beheerderfunctie krijgt u niet alleen een duidelijk chronologisch overzicht van uw afspraken, u kunt de lijst ook afdrukken. Exporteren naar iCalendar-formaat behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dankzij de back-upfunctie hoeft u niet te vrezen dat u uw belangrijke afspraken kwijtraakt, het is erg eenvoudig om een reservekopie van uw afspraken te maken op een geheugenstick of externe harde schijf.

Een sterke troef van Rainlendar is dat u het programma volledig naar uw hand kunt zetten. U kiest zelf of het programma moet opstarten bij een systeemstart, de begindag van de week is eveneens zelf in te stellen en ook de vormgeving kiest u volledig zelf. De positie van de kalender en de transparantheid zijn erg eenvoudig aan te passen. Standaard heeft Rainlendar twee skins ter beschikking, maar via de Rainlendar-website kunt u nog een waslijst extra skins downloaden.

U bepaalt het uiterlijk van Rainlendar zelf.

Rainlendar is niet nieuw. Het programmaatje bestaat al jaren. En toch slagen de makers er in om de toepassing elke keer te verbeteren. Het pakket is makkelijker in gebruik, hier en daar zijn wat vernieuwingen die taken vereenvoudigen en het programma is nu beschikbaar voor meerdere besturingssystemen. De proversie is compatibel met Outlook Calendar, Google Calendar en Remember The Milk. Bovendien kunt u met Rainlendar Pro ook kalenders delen. Deze proversie kost 9,95 euro.

Rainlendar Lite 2.6

Freeware

Taal Nederlands

Medium 4,5 MB download (Windows)

OS Windows 2000/XP/Vista/7; Mac OS X (10.4); Ubuntu 7.10

Systeemeisen Pentium II, 512 MB RAM, 15 MB harde-schijfruimte

Maker Rainlendar

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlandse versie

Compacte, aanpasbare vormgeving

Overzichten afdrukken

Back-upfunctie

Minpunten

Compatibiliteit Google Calendar en Outlook zit in proversie

1 Reactie(s) op: Rainlendar Lite 2.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 februari 2016 10:23 Anoniem
    Is de rainlendar ook zo in te stellen dat deze ,wanneer er geen afspraken/verjaardagen zijn op een bepaalde dag ,danook niet automatisch opstart?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.