Rainmeter 1.3

Door: Evi Maquoi | 23 december 2010 10:54

Apps & Software

Het bureaublad van Windows is - zoals het standaard ontwikkeld is - maar een saaie boel. Met behulp van widgets kunt u uw desktop eventueel een beetje verfraaien, maar over de vormgeving van deze gadgets hebt u nagenoeg niets te zeggen. Dankzij het desktopprogramma Rainmeter kunt u - in stijl - allerhande informatie aan uw bureaublad toevoegen. Van CPU-gebruik en RSS-feeds tot Twitter-berichten en diashows.

Rainmeter is een verzameling van piepkleine desktoptools waarmee u uw bureaublad niet alleen mooier maar ook een stuk handiger kunt maken. In de standaardversie van Rainmeter zitten onder andere geheugentellers, de batterijstatus, een klok en kalender, een Gmail-pop-up, een weersvoorspeller, een mediaspeler, takenlijstjes enzovoorts. U bepaalt volledig zelf welke gadgets u wilt gebruiken en waar u ze in beeld wilt hebben. Bovendien kunt u zelf instellen of de gadgets altijd bovenaan in beeld getoond moeten worden of dat ze moeten verdwijnen nadat u er met uw cursor over beweegt.

U bepaalt volledig zelf welke tools zichtbaar moeten zijn op uw scherm.

Skins

Het grootste voordeel van Rainmeter is dat u het programma op verschillende manieren naar uw hand kunt zetten. U kunt bijvoorbeeld de transparantie van de gadgets aanpassen, maar ook het wijzigen van de kleuren en lettergroottes hoort bij sommige skins tot de mogelijkheden. Standaard zitten er slechts twee skins in het programma. Gelukkig kunt u via creatieve portalen zoals deviantART en Customize.org ontzettend veel skins kunt downloaden voor Rainmeter. Een beetje grasduinen levert u ongetwijfeld een skin die u zoekt. De wat creatievere personen kunnen uiteraard ook met op de opensource-code aan de slag om volledig zelf Rainmeter-tools in elkaar te knutselen. Op de website van Rainmeter staat een uitgebreide (Engelse) handleiding over het aanpassen of ontwerpen van widgets.

Hier en daar wat aanpassen of helemaal zelf een skin ontwerpen? U beslist.

Conclusie

Met Rainmeter kunt u uw bureaublad opsmukken met tal van handigheidjes. Het programma werkt eenvoudig en biedt heel wat mogelijkheden. U bepaalt volledig zelf welke items u wilt gebruiken.

Rainmeter 1.3

Freeware

Taal Engels

Download 8,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Heel veel mogelijkheden

Volledig aanpasbaar

Veel skins op deviantART en Customize.org

Minpunten

Enkel Engelstalig

Slechts twee basisskins

Veiligheid

Let op: 1 van 39 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Rainmeter 1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.