Rainmeter 2.3.1

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 juli 2012 12:59

Apps & Software

Er zijn veel programma's die een overzicht bieden van uw systeemstatistieken en er zijn er minstens zoveel die dat doen via de zijbalk van Windows. Rainmeter is ook zo'n programma, met als onderscheidend vermogen dat de interface heel erg fraai is.

De fraaie interface is daadwerkelijk een pluspunt, want veel van dit soort programma's neigen heel felle kleurschema's te gebruiken (zoals felrode en felgroene letters op een zwarte achtergrond). Rainmeter heeft die neiging niet en toont de statistieken in een zeer fraaie interface. Dat komt deels omdat dit programma lang niet zoveel informatie toont als andere programma's in dit genre. Het is dus makkelijker om het overzicht te bewaren. Datum en tijd, vrije schijfruimte, processor- en geheugengebruik en informatie over het verbruik van uw internetverbinding, daar moet u het mee doen. Dat is niet veel, maar het is precies genoeg om te kunnen zien waarom uw computer bijvoorbeeld ineens zo traag werkt. Als extraatje is er nog een nieuwsfeed met lifehacking-tips.

Uiterlijk

Dat de nadruk bij dit programma op het uiterlijk ligt, wordt heel snel duidelijk wanneer u de instellingen opent. Dit menu heeft namelijk drie tabbladen, waarvan er twee volledig zijn gewijd aan thema's en skins en de derde drie opties telt voor het aanpassen van de functionaliteit. Dat lijkt futiel, maar dat valt mee. U bepaalt namelijk via de skins welke gadgets er getoond worden, zodat u bijvoorbeeld ook de getoonde nieuwsfeed kunt vervangen. Theoretisch zou u zo ook nieuwe items kunnen toevoegen, maar daar is wel wat programmeerkennis voor nodig, tenzij u een skin met meer informatie downloadt van de site van de ontwikkelaar.

Heel veel informatie toont Rainmeter dus niet, maar de fraaie interface zorgt ervoor dat het programma ook niet irritant aanwezig is. Daarbij is de getoonde informatie wel voldoende om dingen uit af te kunnen leiden. Deze tool blijft voorlopig nog wel even op onze desktop! Wel jammer is dat de Nederlandse vertaling belabberd is. Exit vertalen als Uitgang? Kom op zeg.

De nadruk ligt veel meer op uiterlijk dan op functionaliteit, maar dat is dan ook de kracht van Rainmeter.

Heel veel informatie toont Rainmeter niet, maar de interface is prachtig.

Rainmeter 2.3.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,3 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Ook draagbaar te gebruiken

Prachtige interface

Mooie skins met meer informatie te downloaden

Minpunten

Belabberde Nederlandse vertaling

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Rainmeter 2.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.