RarZilla Free Unrar 3.33

© PXimport

RarZilla Free Unrar 3.33

Geplaatst: 26 december 2011 - 09:07

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Robbert Brus

In onze artikelen verwijzen we vaak onverhoopt naar commerciële archiveersoftware zoals WinZip en WinRAR. Maar er zijn ook gratis alternatieven te vinden, zoals 7-Zip. RarZilla Free Unrar is ook zo'n gratis tool, waarmee u enkel rar-bestanden kunt uitpakken.

Rar is een eigen archiefformaat, gemaakt door het softwarebedrijf Rarlab. Rar-bestanden zijn vooral terug te vinden bij bestanden die van het internet gedownload worden zoals software of films. De bestanden zijn vaak in kleine stukjes gehakt, om zo het uploaden en downloaden te vergemakkelijken en om bestanden verspreid over verschillende locaties op te kunnen slaan. Over het algemeen wordt voor het in- en uitpakken het commerciële WinRAR gebruikt. Bent u slechts geïnteresseerd in het uitpakken van de rar-bestanden, dan is RarZilla Free Unrar een prima alternatief.

Om een bestand uit te pakken dient u RarZilla op te starten, en vervolgens bestanden naar het programma slepen. U kunt ze ook openen via de knop Unrar onder het tabblad RarZilla Free UnRar. Hebt u tijdens de installatie ervoor gekozen rar-bestanden te koppelen aan RarZilla Free Unrar, dan kunt u ook met een simpele dubbelklik de bestanden direct uitpakken, of via een rechtermuisklik op een rar-bestand kiezen voor Extract!. Vervolgens kunt u aangeven waar u de bestanden wilt hebben en RarZilla Free Unrar pakt ze uit. Het programma weet ook raad met beveiligde bestanden, er wordt netjes om een wachtwoord gevraagd bij het uitpakken. RarZilla Free Unrar is een eenvoudig programma en doet het precies wat het belooft: rar-bestanden uitpakken, niets meer en ook niets minder.

Nog wel een klein puntje van kritiek en een waarschuwing: tijdens de installatie wordt geadviseerd om de hinderlijke Ask Toolbar te installeren. Voorkom de installatie door het selectievakje voor Include the Ask Tool (recommended) uit te schakelen en dan pas op de knop Installeren te klikken.

© PXimport

RarZilla Free Unrar is een alternatief voor de betaalde software WinRar, mits u alleen bestanden wilt uitpakken.

© PXimport

RarZilla FreeUnrar 3.33

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,7 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gratis archieftool

Doet zijn werk goed

Minpunten

Rommelige vertaling

Kan niet archiveren

Toolbar tijdens de installatie

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten