Rayman Fiesta Run: De game die eigenlijk een groot feest is

Door: Robin Smit | 12 november 2013 10:11

Apps & Software

Rayman is een van de weinige gamehelden die al sinds de jaren '90 actief is en nog steeds regelmatig te zien is in avontuurlijke games. Dat de populariteit van het mannetje met de vliegende ledematen nog onverminderd is, bewijst Rayman Fiesta Run. Een muzikaal avontuur dat je wil blijven spelen.

Score
80
  • Pluspunten
  • Veel levels
  • Geweldige sfeer
  • Rayman is terug
  • Minpunten
  • Beperkte bewegingsvrijheid

None

Prijs: € 2,69

Beschikbaar voor: iOS & Android

Getest op: iPad

Download Rayman Fiesta Run in de App Store of op Google Play

Rayman Fiesta Run is een game die volledig in het teken staat van het verzamelen van de welbekende Lums. De levels in de nieuwste Rayman game zitten dan ook boordevol met deze uit de kluiten gewassen vuurvliegjes. Om Lums te verzamelen doorloop je meer dan 75 levels door te rennen, springen, vliegen, slaan en meer. Opvallend hierbij is dat je zelf niet aangeeft welke kant Rayman op moet rennen, maar alleen moet aangeven wanneer Rayman een actie moet ondernemen. Zo is dit in het begin van het spel voornamelijk springen, maar dit zal al snel worden uitgebreid. Deze beperkte bewegingsvrijheid lijkt Rayman Fiesta Run op het eerste gezicht wat eenvoudiger te maken dan we gewend zijn. Ondanks dat dit al snel bijtrekt blijf ik het jammer vinden dat ik niet zelf met Rayman kan rondrennen.

De levels in Rayman Fiesta Run zijn erg gevarieerd en bovendien prachtig vormgegeven. Dit maakt het spelen van de game niet alleen uitdagend en spannend, maar ook nog eens een lust voor het oog. De sfeer die door deze vormgeving wordt neergezet, wordt nog eens versterkt door de muziek die in de game is gebruikt. Zo is elk level van Rayman Fiesta Run voorzien van leuke achtergrondmuziek, waarbij alle Lums die je verzamelt hier nog eens een vrolijke melodie overheen spelen. Dit maakt van Rayman Fiesta Run een waar feest om te spelen.

Rayman Fiesta Run is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Helaas lijkt uitgever Ubisoft op de iPhone 5 nog wat problemen te hebben, waardoor de game met versie 7.0.3 van iOS op het moment van schrijven op mijn iPhone onspeelbaar is. Dit is een probleem waar meer gebruikers last van hebben.

Conclusie

Rayman Fiesta Run is een leuke game waarin je met gameheld Rayman zo veel mogelijk Lums moet zien te verzamelen. Je doet dit in de game door onder andere te rennen, springen, vliegen en slaan met Rayman. Helaas kan je niet zelf lopen, waardoor de bewegingsvrijheid in de game wat beperkt is. Dit wordt gelukkig goed gemaakt door een geweldige audiovisuele sfeer die je Rayman Fiesta Run keer op keer weer laat oppakken.

0 Reactie(s) op: Rayman Fiesta Run: De game die eigenlijk een groot feest is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.