Razendsnel je mail migreren met YippieMove

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 oktober 2013 07:00

Apps & Software

Stel je maakt al jaren gebruik van een online maildienst, maar je hebt besloten dat het tijd is om over te stappen naar een andere dienst. Dat klinkt als een nachtmerrie als je al je mail wilt bewaren. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, dankzij YippieMove.

Overstapservice

YippieMove is te vergelijken met een verhuisbedrijf in de echte wereld. Je betaalt het bedrijf een bedrag (14,95 dollar in dit geval), vertelt ze waar je op dit moment woont (oftewel je huidige e-mail provider), maar vooral ook waar je naartoe wilt (je nieuwe e-mail provider), zorgt dat het verhuisbedrijf toegang heeft tot beide locaties, waarna je lui achterover kunt leunen terwijl de verhuizing voor je wordt uitgevoerd. Met YippieMove gaat dat dus precies hetzelfde, alleen in plaats van al je huisraad, worden al je e-mails overgepompt naar een andere service.

Met YippieMove verhuis je je e-mails van de ene maildienst naar de andere.

Bron- en doelservices

Om over te stappen met behulp van YippieMove, surf je naar www.yippiemove.nl en klik je op Start Now. In de eerste stap wordt je gevraagd om de service waar vandaan je verhuist. In het veld provider kun je hier een gigantische hoeveelheid servers selecteren, waaronder voor ons de belangrijkste, Gmail, Hotmail en Outlook.com. Selecteer de server waarvandaan je wilt verhuizen en vul je logingegevens in.

Klik vervolgens op Next. Je wordt nu gevraagd om de service te definiëren waar je naartoe wilt verhuizen. Vul deze gegevens in en klik op Next. In de derde stap geef je vervolgens aan welke mappen je graag over wilt zetten van de bronservice naar de doelservice. Vink de mappen aan die je wilt overzetten en klik op Finish.

Vul de gegevens in van de bron- en doelservice, zodat de site weet wat er moet gebeuren.

Account en betalen

Je bent nu klaar om over te stappen, al rest je nog een klein detail: de betaling. Hiervoor dien je een account aan te maken bij YippieMove. Vul de gegevens in die van je worden gevraagd en klik vervolgens op Sign in. Je komt nu terecht op een betaalpagina, waar je (helaas) alleen kunt betalen met creditcard. Vul je creditcardgegevens in, klik op Submit payment. De overdracht zal nu beginnen en zodra dit voltooid is krijg je een e-mailtje.

Al dat rest is de betaling, en de mails zullen worden overgezet.

0 Reactie(s) op: Razendsnel je mail migreren met YippieMove

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.