React Messenger: Berichten versturen met meer emotie

© PXimport

React Messenger: Berichten versturen met meer emotie

Geplaatst: 25 november 2013 - 10:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Robin Smit

Het kan soms erg lastig zijn om de juiste gevoelens over te brengen via een sms of e-mail. Gelukkig laat je met behulp van een smiley eenvoudig weten dat een bericht vriendelijker bedoeld is dan het misschien kan overkomen. Met React Messenger zijn nu ook deze smileys niet meer nodig.

React Messenger is een app voor de iPhone die het mogelijk maakt om digitaal conversaties te voeren met andere gebruikers. Nu is dit iets dat we vaker hebben gezien, maar React Messenger onderscheidt zich door persoonlijker te zijn dan al die andere apps. React maakt namelijk elke keer dat jij een bericht stuurt een foto van jouw gezicht. Zo weet de ontvanger precies welke emotie er achter jouw berichten zit.

Alle foto's die de app maakt worden naast de berichten weergegeven die binnen React Messenger worden verstuurd. In de praktijk levert dit niet alleen duidelijke emoties, maar ook een vrolijk ogende conversatie op. Uiteraard zul je jezelf wel moeten afvragen of je het leuk vindt dat jouw contactpersonen elke keer een foto van jou ontvangen wanneer je ze een bericht stuurt. Het tijdelijk uitschakelen van de functionaliteit is namelijk geen optie en het ontwijken van de camera werkt ook niet ideaal.

 

© PXimport

Ook de overige functies van de app zijn helaas niet erg overtuigend. Zo zijn er naast de mogelijkheid om foto's en tekstberichten te versturen, weinig andere opties in de app. Het versturen van audioberichten of eerder gemaakte foto's is bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook Is het jammer dat er nog geen versies van React Messenger voor Windows Phone en Android op de markt zijn. Dit zorgt ervoor dat de kans op succes voor de app toch wat beperkt is.

Conclusie

React Messenger is een app die het mogelijk maakt om met vrienden te communiceren. Wat de app uniek maakt is dat deze met elk verstuurde bericht een foto van jou meestuurt. Op deze manier weet je altijd welke emotie er achter een bericht zit. Dit systeem werkt leuk, maar is helaas niet uit te schakelen op momenten dat je even niet zit te wachten op foto's. Ook zijn de beschikbaarheid en de overige mogelijkheden van React Messenger wat beperkt.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Duidelijke emoties

Geeft leuk effect

Minpunten

Alleen iPhone

Altijd een foto

Verder weinig functies

Conclusie

React Messenger --------------- Prijs: Gratis Beschikbaar voor: iPhone Uitgever: React Inc. U.S. Grootte: 4.2MB Versie: 0.9 Releasedatum: 19 november 2013 Vereist: iOS 7.0 [Download React Messenger in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Freact-messenger%2Fid727789669%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten