Real Desktop Standard 1.66

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 23 maart 2011 11:37

Apps & Software

De centrale pagina binnen Windows wordt al sinds jaar en dag het bureaublad genoemd. De reden daarvoor is logisch, het heeft dezelfde functie als een écht bureaublad: dingen bewaren. Wat uiterlijk betreft is het natuurlijk niet hetzelfde, al was het alleen maar vanwege het tweedimensionale karakter. Real Desktop brengt daar verandering in.

Voordat we onze lof uitspreken over het programma zelf, eerst even flinke kritiek op de installatieprocedure. Wanneer u namelijk kiest voor Nederlandstalige installatie, krijgt u de Duitse, waardoor u wellicht niet doorhebt dat u een browserwerkbalk en een wijziging van uw startpagina accepteert, en dat is zeer kwalijk. Bent u dit obstakel eenmaal voorbij, dan is Real Desktop Standard fantastisch. Het verandert uw bureaublad in een driedimensionaal bureaublad, met verschillende camerastandpunten. Dat is niet alleen erg fraai, maar ook zeer praktisch.

Het programma geeft u een driedimensionaal bureaublad.

Écht efficiënt

U hebt nu namelijk twee oppervlakken waarop dingen geplaatst kunnen worden, het ‘bureaubladoppervlak’ en de achtermuur. Koopt u de betaalde versie, dan krijgt u meer opties. Zo kunt u objecten aan alle muren hangen (schilderijtjes, klokken en decoraties als foto’s), dingen stapelen of een visueel thema kiezen. Het interessante is dat dit er niet alleen heel fraai uitziet, maar ook nog eens fantastisch werkt, hoewel enige gewenning nodig is. Het geeft u meer ruimte en daadwerkelijk het gevoel dat u het bureaublad efficiënt kunt indelen. En ja, het wekt zelfs de behoefte op om een gezellig fotootje op te hangen. Jammer punt is dat er regelmatig een pop-up verschijnt die u aanspoort de professionele versie te kopen. Maar los daarvan, een goed concept.

U kunt notities neerleggen op een realistische manier. Een detail, maar het maakt de beleving een stuk realistischer.

Real Desktop Standard 1.66

Freeware

Taal Nederlands

Download 8,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,5GHz-processor, 256 MB RAM, 64 MB grafische kaart

Oordeel 7/10

Pluspunten

Efficiënte uitbreiding van uw bureaublad

Voelt erg realistisch

Muur en bureaublad

Minpunten

Installatieprocedure erg verraderlijk

Vaak reclame-pop-ups

Alle muren pas beschikbaar bij betaalde versie

Veiligheid

Let op: 2 van 43 virusscanners zien iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Real Desktop Standard 1.66

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.