Real-time zoeken in je cloud met Appwise

Door: Martin Gijzemijter | 16 juni 2018 09:53

eigen cloud maKEN
How To

We bespraken al manieren om je clouddiensten op efficiënte wijze aan elkaar te koppelen. Dat deze accounts gekoppeld zijn, maakt ze echter nog niet goed te doorzoeken. Om die reden is Appwise in het leven geroepen. Met Appwise kun je de inhoud van clouddiensten laten indexeren, zodat ze realtime te doorzoeken worden.

1 Registeren en verbinden

Om gebruik te kunnen maken van Appwise heb je een account nodig. Je kunt dit account gratis registreren (voor de beperkingen zie stap 6) via www.appwise.com. Zodra de registratie is voltooid en je bent ingelogd, kun je direct beginnen met het verbinden van diensten die je wilt doorzoeken. Interessant is dat hier naast diensten als Dropbox en OneDrive, ook diensten tussen staan als Twitter, Slack enzovoort. Zoals in vrijwel elke andere app ontbreekt iCloud in deze lijst, wat aantoont hoe ontoegankelijk de dienst van Apple is. Na het toevoegen moeten deze diensten worden geïndexeerd, dit kan duren van een paar minuten tot een paar uur.

2 Het dashboard

Het indexeren mag dan even duren, je kunt wel direct gebruik maken van de dienst, want wát geïndexeerd is, is ook onmiddellijk zichtbaar. Wanneer je klikt op het logo van Appwise, kom je terecht in het dashboard. Daar wordt alle inhoud van alle gekoppelde accounts chronologisch weergegeven. In het linkerdeelvenster zie je nu een overzicht van de gekoppelde accounts, waarbij je met een vinkje kunt aangeven van welk account je de inhoud wilt tonen, maar ook wát voor inhoud. Zo kun je dus alleen afbeeldingen weergeven, maar dan wel uit ál je accounts.

3 Zoeken

Naast sorteren kun je de betreffende accounts natuurlijk ook doorzoeken. In het dashboard vind je aan de bovenkant een zoekveld. In dit veld kun je uitgebreide zoekopdrachten opgeven, inclusief wildcards. Dat laatste is heel interessant, omdat Gmail ook geïndexeerd kan worden, en zoeken binnen Gmail zelf normaliter heel gebrekkig is (je kunt bijvoorbeeld niet op delen van woorden zoeken). Via Appwise kan dat nu dus wel. Daarnaast kun je dus in één keer door ál je accounts zoeken, wat handig is als je niet meer weet waar je een bepaald bestand had bewaard.

4 Zoekalerts

Het zoeken is al handig, maar wat we écht heel fijn vinden, is de mogelijkheid om zoekalerts in te stellen. Je doet dit door eerst in het zoekveld op een woord of reeks woorden te zoeken. Klik daaronder op het plusteken naast het zoekveld. Geef je zoekopdracht een naam. Eventueel kun je hier aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen wanneer het zoekwoord wordt aangetroffen. Dat maakt van deze functie een soort Google Alerts, maar dan in een véél bredere context. Resultaten kun je overigens altijd sorteren door tags toe te wijzen onder aan het bericht.

5 Browser plug-in

Je kunt voor Appwise de site openen, maar als je de dienst vaak gebruikt, dan loont het de moeite om de browserextensie te installeren (momenteel alleen beschikbaar voor Chrome). Je doet dat door rechtsboven te klikken op Appwise Chrome extension. Eenmaal geïnstalleerd kun je met één druk op de knop een venster tevoorschijn toveren waarmee je door al je gekoppelde sociale netwerken en clouddiensten kunt zoeken. Dit werkt erg handig en gebruiksvriendelijk.

6 Betaald account

Net als bij de andere cloudbeheerders die we op de vorige pagina’s besproken, is het gebruik van Appwise gratis, zij het met een paar beperkingen. Je kunt oneindig veel accounts toevoegen, maar de content die je kunt doorzoeken is beperkt. Je kunt namelijk alleen de bestanden/mappen van de afgelopen 30 dagen doorzoeken. Wil je meer kunnen doorzoeken, Dan is een betaald Professional-account noodzakelijk. Dat kost je 9 dollar (ca. 7,25 euro) per maand of 99 dollar (ca. 79,45 euro) voor een jaar wanneer je in één keer betaalt. Je mag overigens de betaalde functies twee weken lang gratis gebruiken als proefperiode.

0 Reactie(s) op: Real-time zoeken in je cloud met Appwise

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.