Realistisch schilderen op de iPad

Door: menno-van-bohemen | 13 maart 2012 17:19

Review

"It needs just a little bit of Van Dyck-brown." Het is een uitspraak die iedereen zal herinneren aan de slaapverwekkende, maar zeker zo legendarische schilderlessen van Bob Ross. Binnen een half uur kon hij indrukwekkende landschappen schilderen met niets meer dan een kwast en een plamuurmes. Begin jaren '90 was zo'n schildercursus nog kostbaar, maar tegenwoordig kun je gewoon op de iPad leren schilderen.

Inspire Pro is een app die het schilderen op een doek realistisch nabootst, compleet met al het gereedschap wat Bob Ross ook altijd gebruikte. Wanneer je de app voor het eerst gebruikt krijg je al gelijk een aantal voorbeelden te zien van schilderijen, gemaakt met de app.

Je kunt ervoor kiezen om met een leeg 'doek' aan de slag te gaan, maar je kunt ook een foto uit je fotorol gebruiken als achtergrond. De mogelijkheden voor het kiezen van je gereedschap zijn groot. Je kunt kiezen uit 5 verschillende soorten kwasten en deze kun je naar eigen wens aanpassen.

Kortom

Inspire Pro is een app die het schildergevoel aardig nabootst. Je kunt kiezen uit 6 verschillende soorten kwasten en deze kun je helemaal naar wens aanpassen. Wanneer je het digitaal schilderen eenmaal onder de knie hebt, kun je prachtige schilderijen maken met deze app.

0 Reactie(s) op: Realistisch schilderen op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.