recALL - Vergeten wachtwoorden terugvinden

Door: Ignace de Groot | 18 januari 2016 11:01

Apps & Software

Het is niet zo leuk om toe te geven, maar het is ondergetekende ook al een paar keer overkomen: het wachtwoord of de licentiecode van een of andere applicatie verloren! recALL, dat zichzelf omschrijft als "een gratis programma om wachtwoorden en licenties te herstellen", brengt gelukkig redding.

Score
80
 • Pluspunten
 • 'Server-emulatie'
 • Veel applicaties
 • Gebruiksvriendelijk
 • Minpunten
 • Je kunt niet naar één specifieke applicatie zoeken

None

recALL

Prijs

Gratis

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8/10

Website

http://keit.co

Het minste dat je van recALL kunt zeggen, is dat het gebruiksvriendelijk is. De installatie vergt maar een paar muisklikken (let op: de website kun je rechtsboven laten vertalen via Google Translate). Het opsporen van (vergeten) wachtwoorden, product- en licentiecodes hoeft niet meer inspanning te kosten dan de (standaard)optie Wachtwoorden zoeken op de standaardlocatie aan te stippen en Volgende aan te klikken.

Zoektocht

Zodra je de zoektocht hebt gestart, moet je even geduld hebben. recALL speurt namelijk naar alle mogelijke locaties waar een ondersteunde applicatie of dienst (zoals e-mail of ftp) een wachtwoord of code kan hebben opgeslagen. De tool laat hierna de lijst zien met vier kolommen informatie: de naam van de applicatie, het 'type' wachtwoord of code (zoals POP3, online login of Microsoft License), eventueel de inlognaam en het bijhorende wachtwoord. Met een muisklik kun je elke kolom (omgekeerd) alfabetisch sorteren en het is ook mogelijk de zoektocht stop te zetten zodra het gezochte wachtwoord verschijnt. De gevonden wachtwoorden kun je bewaren in diverse formaten, waaronder csv en html.

Er zijn drie zoekopties: standaardlocaties, specifieke locaties of via server-emulatie.

Specials

Duurt de zoektocht je te lang en heb je zelf een aardig idee waar de tool het vergeten wachtwoord kan opduiken, dan selecteer je in het hoofdvenster de optie Wachtwoorden zoeken op zelf te kiezen locatie. Je vult dan zelf het gewenste pad in en/of je geeft aan dat recALL in het Windows-register moet zoeken. Je treft ook nog een derde mogelijkheid aan, met de wat vreemde naam Server-emulatie. Deze optie is handig wanneer je naar een wachtwoord van een actieve mail- of ftp-server zoekt die standaard niet door recALL wordt ondersteund. Je wijzigt het adres van die server dan tijdelijk in 'localhost' en als het goed is, krijgt recALL het zo alsnog te pakken.

Sla je wachtwoorden deze keer op (en berg ze veilig op).

In het hoofdvenster tref je verder nog de knop Tools aan, maar veel meer dan een eenvoudige registerviewer en een wifi-scanner levert die niet op.

Conclusie

Om je schijf grondig uit te pluizen naar vergeten wachtwoorden of codes, zit je met de freeware recALL absoluut aan het juiste adres.

1 Reactie(s) op: recALL - Vergeten wachtwoorden terugvinden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 januari 2016 21:08 Anoniem
  Handig voor mensen die je laptop of pc hebben gestolen; echt een nuttig programma voor hen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.