Recensie: PaperPort Professional 14

Door: Robbert Brus | 25 juli 2012 15:56

Review

Wie veel met documenten werkt en moeite heeft een duidelijke structuur voor zichzelf te creëren, kan met het programma PaperPort zijn heil halen. PaperPort is een documentbeheerprogramma waarin alles is te vinden om op een efficiënte manier uw documenten te beheren en te vinden. Vele handige functies, zoals scannen of openen van diverse programma's samen gebracht in één programma.

Zodra PaperPort start, lijkt het op het eerste gezicht op een uitgebreide versie van Windows Verkenner. Links zijn in een boomstructuur de mappen te vinden. Rechts worden documenten weergegeven in miniatuurweergave. Onderop staat een werkbalk met diverse programma's zoals de verschillende Microsoft Office-software, EverNote en Paint. Hier kunnen documenten naartoe gesleept worden, om zo te worden geopend of verstuurd.

In de linkerkolom zijn meer mappen toe te voegen. Zo kan een hele lijst met mappen worden samengesteld. Mappen kunnen eenvoudig worden gesynchroniseerd met PaperPort Anywhere, zodat deze ook vanaf een smartphone of tablet gelezen kunnen worden. Bovenin is een werkbalk te vinden waarin de verschillende opties van PaperPort zijn onderverdeeld in tabbladen.

De interface van PaperPort is overzichtelijk en duidelijk ingedeeld.

Voor het scannen heeft PaperPort een eigen programma geïntegreerd. Scannen kan eenvoudig door middel van een druk op de knop Automatisch scannen of Geavanceerd scannen zodat zelf alle instellingen kunnen worden bepaald. Na het scannen kunnen de afbeeldingen worden gedraaid en kan de volgorde worden aangepast waarna het document wordt opgeslagen als een pdf-bestand.

Na het scannen kan de volgorde van afbeeldingen worden gewijzigd.

Conclusie

Voor de geavanceerde, geordende computergebruiker lijkt PaperPort een overbodige luxe. Als u handig bent met de Bibliotheek in Windows 7 en de basisfuncties in Windows op uw duimpje kent, dan zal PaperPort weinig toevoegen. Voor minder gevorderde computergebruikers is PaperPort wellicht een handige tool. Zo worden een hoop functies die standaard al in Windows zitten samengebracht in een programma, zodat er niet naar gezocht hoeft te worden. Het is wel de vraag of dat 129 euro waard is. Gelukkig is het programma veertien dagen gratis uit te proberen. PaperPort Anyhwere is een leuke cloud-service, maar eigenlijk bieden SkyDrive, Google Drive of Dropbox soortgelijke functies. Ook de scansoftware is leuk, maar voegt waarschijnlijk weinig toe aan de meegeleverde scansoftware van uw scanner.

Via de gratis iPhone, iPad en Android Apps zijn documenten die gesynchroniseerd zijn met PaperPort Anywhere overal te benaderen.

PaperPort Professional 14

Prijs € 129,-

Taal Nederlands

Medium 671 MB download of 1 dvd.

Proefversie 14 dagen (na registratie)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Intel Pentium-compatible of nieuwere processor, 1 GB RAM, 700 MB harde schijfruimte, 1024 x 768 resolutie

Maker Nuance Communications

Oordeel 6/10

Pluspunten

Documenten beheren vanuit in een programma

Overzichtelijk

Gemakkelijk tekst kopiëren uit pdf-bestanden

Minpunten

Prijs

Vrij traag door miniatuurweergave

Veel basisfuncties zitten al in Windows

0 Reactie(s) op: Recensie: PaperPort Professional 14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.