Recente documenten en locaties uitschakelen in Windows 10

Door: Martin Gijzemijter | 07 maart 2016 10:19

How To

Wanneer je een besturingssysteem bouwt, probeer je het natuurlijk zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Heel fijn, maar niet iedereen zit altijd op alle functies te wachten. Het tonen van recente documenten en locaties is een van die functies.

Persoonlijk vinden wij het ontzettend fijn dat je in Windows vrijwel overal recente bestanden en locaties kunt openen. Je ziet dit bijvoorbeeld in de Windows Verkenner onder het kopje Snelle toegang. Mappen die je onlangs geopend hebt en de meest recente bestanden die je geopend hebt worden daar getoond. Lees ook: Zo scherp je de privacy-instellingen van Windows 10 aan.

De functie werkt ook in, bijvoorbeeld, het menu Start. Wanneer je klikt op menu Start en je klikt op het pijltje naast een applicatie, dan krijg je direct een overzicht van bestanden die je onlangs voor die applicatie geopend hebt. Superhandig, toch zit niet iedereen erop te wachten.

Recente bestanden en mappen worden bijna overal weergegeven in Windows 10

Recente items en locaties uitschakelen

Dat heeft niet altijd iets te maken met het feit dat iemand graag z'n sporen uitwist, al is daar niets mis mee, je hebt nu eenmaal recht op je privacy. Het kan ook gewoon zo zijn dat voortdurend getoonde recente bestanden en locaties zorgen voor onrust in, bijvoorbeeld, Windows Verkenner en dat je graag zo minimalistisch mogelijk werkt. Gelukkig is dit vrij eenvoudig in te stellen Klik op Start en vervolgens op Instellingen. In het menu dat verschijnt klikt je op Persoonlijke instellingen en vervolgens op Start in het linkerdeelvenster. Wanneer je nu helemaal naar onderen scrolt zie je de optie Recentelijk geopende items in Jump Lists in Start of op de taakbalk weergeven. Zet deze schakelaar uit. Eventueel kun je ook nog de opties Meest gebruikte apps weergeven en Recentelijk toegevoegde apps weergeven uitschakelen.

Gelukkig kun je ze eenvoudig uitschakelen

0 Reactie(s) op: Recente documenten en locaties uitschakelen in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.