Receptenmaker: Jouw favoriete recepten overzichtelijk bij elkaar

Door: Robin Smit | 15 oktober 2013 11:10

Apps & Software

Je kent vast wel bijzondere recepten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw lasagne of tomatensoep vele malen lekkerder is dan die van iemand anders. deze recepten verdienen het om bewaard te worden en daarvoor is er gelukkig Receptenmaker.

Receptenmaker is een app waarin je jouw favoriete recepten kan opslaan. Hiermee gaat de app de concurrentie aan met het welbekende familiekookboek en de vergeelde papiertjes in de keukenkastjes. Naast de mogelijkheid om recepten in de app op te slaan, biedt Receptenmaker ook informatie over kooktechnieken en een handige seizoenskalender.

Het begint echter allemaal bij het opslaan van recepten en Receptenmaker biedt je hier enkele opties voor. Zo kan je in de app handmatig recepten invoeren, waarbij je onder andere ingrediënten, bereidingswijze en foto's kan invoeren. Dit is erg handig om unieke of specifieke gerechten aan de app toe te voegen. ben je echter een lekker recept tegengekomen op het internet en wil je dit opslaan in Receptenmaker, dan kan dit ook. Zo is het mogelijk om recepten van websites zoals Smulweb en Njam! direct te importeren in Receptenmaker. Dit importeren werkt verrassend goed en bespaart je een hoop tijd.

Alle recepten die je opslaat in Receptenmaker worden automatisch gesynchroniseerd via het internet en zijn hierdoor ook via de website van Receptenmaker op te vragen. Helaas zit je hierbij wel aan wat limitaties gebonden, want de app laat je maximaal tien recepten bij de gratis versie en honderd recepten bij de betaalde versie opslaan. Dit biedt voor een gemiddeld huishouden misschien voldoende variatie, maar de echte hobbyist heeft toch al snel een groter repertoire.

Wat ik ook jammer vind aan Receptenmaker is dat de app toch wel heel erg gedreven is op het zelf creëren van content. Wat ik zo heerlijk vind aan apps als Foodily en Smulweb is dat je hier uren in kan rondbladeren en kan watertanden bij al die heerlijke recepten. Er is in Receptenmaker wel integratie met verschillende websites, maar dit werkt toch niet helemaal lekker. Graag zou ik vanuit de app kunnen rondneuzen tussen de recepten van andere gebruikers of de redactie.

Conclusie

Receptenmaker is een app waarin je al jouw favoriete recepten kan opslaan. De app synchroniseert deze recepten waardoor ze altijd en overal beschikbaar zijn. Erg handig aan Receptenmaker is dat de app je niet alleen zelf recepten laat invoeren, maar het ook mogelijk maakt om ze te importeren. Helaas is het aantal te synchroniseren recepten beperkt. Ook biedt de app in mijn ogen iets te weinig inspiratie in vergelijking met apps als Foodily en Smulweb.