Receptenmaker: Jouw favoriete recepten overzichtelijk bij elkaar

Door: robin-smit | 15 oktober 2013 11:32

Review

Je kent vast wel bijzondere recepten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw lasagne of tomatensoep vele malen lekkerder is dan die van iemand anders. deze recepten verdienen het om bewaard te worden en daarvoor is er gelukkig Receptenmaker.

Prijs: Gratis (Aankopen vanuit app)

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Receptenmaker in de App Store

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Synchronisatie recepten
 • recepten importeren
 • Minpunten
 • Aantal recepten beperkt
 • Te weinig inspiratie

Receptenmaker is een app waarin je jouw favoriete recepten kan opslaan. Hiermee gaat de app de concurrentie aan met het welbekende familiekookboek en de vergeelde papiertjes in de keukenkastjes. Naast de mogelijkheid om recepten in de app op te slaan, biedt Receptenmaker ook informatie over kooktechnieken en een handige seizoenskalender.

Het begint echter allemaal bij het opslaan van recepten en Receptenmaker biedt je hier enkele opties voor. Zo kan je in de app handmatig recepten invoeren, waarbij je onder andere ingrediënten, bereidingswijze en foto's kan invoeren. Dit is erg handig om unieke of specifieke gerechten aan de app toe te voegen. ben je echter een lekker recept tegengekomen op het internet en wil je dit opslaan in Receptenmaker, dan kan dit ook. Zo is het mogelijk om recepten van websites zoals Smulweb en Njam! direct te importeren in Receptenmaker. Dit importeren werkt verrassend goed en bespaart je een hoop tijd.

Alle recepten die je opslaat in Receptenmaker worden automatisch gesynchroniseerd via het internet en zijn hierdoor ook via de website van Receptenmaker op te vragen. Helaas zit je hierbij wel aan wat limitaties gebonden, want de app laat je maximaal tien recepten bij de gratis versie en honderd recepten bij de betaalde versie opslaan. Dit biedt voor een gemiddeld huishouden misschien voldoende variatie, maar de echte hobbyist heeft toch al snel een groter repertoire.

Wat ik ook jammer vind aan Receptenmaker is dat de app toch wel heel erg gedreven is op het zelf creëren van content. Wat ik zo heerlijk vind aan apps als Foodily en Smulweb is dat je hier uren in kan rondbladeren en kan watertanden bij al die heerlijke recepten. Er is in Receptenmaker wel integratie met verschillende websites, maar dit werkt toch niet helemaal lekker. Graag zou ik vanuit de app kunnen rondneuzen tussen de recepten van andere gebruikers of de redactie.

Conclusie

Receptenmaker is een app waarin je al jouw favoriete recepten kan opslaan. De app synchroniseert deze recepten waardoor ze altijd en overal beschikbaar zijn. Erg handig aan Receptenmaker is dat de app je niet alleen zelf recepten laat invoeren, maar het ook mogelijk maakt om ze te importeren. Helaas is het aantal te synchroniseren recepten beperkt. Ook biedt de app in mijn ogen iets te weinig inspiratie in vergelijking met apps als Foodily en Smulweb.

4 Reactie(s) op: Receptenmaker: Jouw favoriete recepten overzichtelijk bij elkaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 oktober 2013 19:17 Anoniem
  Ik ga voor Paprika. Een makkelijk en handig recepten app. Mogelijkheden voor import vanaf website en zelf invoeren. Zowel voor Apple als Android. Als hobby kok heb ik er veel plezier van.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 oktober 2013 18:10 Anoniem
  Ben het er niet mee eens, een app zonder reclame die zoveel mogelijkheden bied mag best iets kosten. Inspiratie ???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 oktober 2013 18:27 Anoniem
  Paprika is wel een stuk duurder en voor de iPhone en Mac moet je apart betalen.
  Receptenmaker is d.m.v de kookstand en kookwekker een super handige kookhulp. Als je meer recepten wil kan je ze altijd aanschaffen. Op de diversen receptensites kan je een recept zoeken en deze dan invoegen in de App via de website of de iPad en naar je eigen behoefte aanpassen. Op het receptenblog zijn wel diverse recepten te vinden, deze wordt steeds aangevuld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 januari 2016 17:09 Anoniem
  In de nieuwere versies zit nu ook Inspiratie, waar je gigantisch veel recepten kunt opzoeken, of de laatste Allerhande/ Hallo jumbo kunt raadplegen. er is geen beperkt aantal recepten, alleen zit er een aankoop aan verbonden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.