Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Rechter: 'TPB-proxy Greenhost moet ook offline'

Door: | 09 juli 2012 10:38

None
Apps & Software

BREIN heeft weer een ex parte verbod tegen een Pirate Bay-proxy binnen. Greenhost weigerde aan BREIN's sommatie te voldoen, maar heeft de site inmiddels op zwart gezet.

BREIN heeft afgelopen vrijdag opnieuw via de rechter een proxy naar torrentsite The Pirate Bay offline gedwongen. "Op bevel van de Voorzieningenrechter is de reverse-proxy naar de 'Pirate Bay' op de website van ALL4XS.NET momenteel offline. Het bevel is uitgevaardigd na een procedure die is gestart door Stichting Brein", schrijft Greenhost.

Gemankeerde sommatie

Vorige week liet Greenhost weten niet vrijwillig aan de sommatie tot staking van de proxy te voldoen. Volgens Greenhost-directeur Sacha van Geffen was BREIN's oekaze 'gemankeerd', omdat de antipiraterijstichting alleen verwijst naar de onrechtmatigheid van The Pirate Bay, maar geen concrete voorbeelden van inbreuk meldde.

Daarnaast betoogde Van Geffen dat de TPB-proxy integraal onderdeel is van ALL4XS.NET, een platform die de WordPress-plugin Repress heeft ontwikkeld om internetcensuur tegen te gaan.

Binnen 6 uur offline

De Haagse rechter bleek niet gevoelig voor de deze argumenten en kende het ex parte-verzoek van BREIN toe (zie onderaan). Eerdere vonnissen en ex parte bevelen dienden hierbij als munitie.

En de te blokkeren adressen "verwijzen uitsluitend naar The Pirate Bay en niet naar andere websites, zodat door uitvoering van het bevel de toegang tot andere door hen beschikbaar gestelde websites niet wordt geblokkeerd", concludeert de rechter. En inderdaad zijn de ALL4XS-proxies naar andere websites nog steeds functioneel.

Geen wederhoor

Van Geffen vindt het belachelijk dat zijn expliciete wens om met BREIN in discussie te gaan, al dan niet voor de rechter, is genegeerd. "Wij hebben in onze brief duidelijk de mogelijkheid om verder te overleggen open gelaten, zodoende valt niet in te zien dat er aan Brein geen andere middelen dan ex-parte openstonden", aldus Van Geffen in een reactie aan Webwereld. Greenhost beraadt zich nog op verdere stappen.

Ondertussen is de door de blokkade van The Pirate Bay door de zes grootste access providers het verkeer naar de torrentsite flink gedaald, meldde BREIN. Het filesharen gaat echter onverminderd door. Sterker nog, daags na het bericht van BREIN kwam XS4ALL met metingen naar buiten waaruit bleek het torrentverkeer alleen maar is toegenomen de laatste tijd.

Proxycarroussel van GeenStijl

BREIN heeft inmiddels meer dan 70 TPB-proxies offline gehaald. Maar na elke sommatie en ex parte verschijnen er weer nieuwe proxies, zowel in binnen- als buitenland. Verschillende proxies zijn bereikbaar via FuckTimKuik.org van GeenStijl. Die hebben tot op heden nog geen sommatie gehad van BREIN, laat 'Pritt Stift' desgevraagd weten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reacties op: Rechter: 'TPB-proxy Greenhost moet ook offline'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.