Reddit op de iPad

Door: tessa-vermeulen | 09 juni 2012 15:08

Review

Het online platform Reddit is nu ook toegankelijk via deze app Alien Blue speciaal voor de iPad. Swipe, lees, leer en geniet van leuke nieuwsberichten op het web.

Reddit is een online dienst die haar gebruikers, ookwel Redditors genoemd, de mogelijkheid biedt tot het delen van interessante content die het web te bieden heeft. Op de markt zijn al verschillende apps verschenen die gebruik maken van dit platform. Redder en iReddit zijn hier voorbeelden van. Daarnaast bieden derden ook interessante apps, zoals Alien Blue.

Met deze app weet de ontwikkelaar zich werkelijk te onderscheiden. De meeste apps van Reddit zijn onoverzichtelijk en niet gebruiksvriendelijk. Alien Blue for iPad is anders. Links in het scherm wordt een overzichtelijk menu weergegeven. Hierin heb je de keuze uit: de hoofdpagina, alle reddits, nieuws en updates, jouw account en subreddits. Dit laatste zijn eigenlijk kleine communities die gebaseerd zijn op een bepaalde interesse welke je gemakkelijk kan vinden onder 'explore subreddits'.

Wanneer je bent ingelogd zijn de mogelijkheden eindeloos. Bij het openen van een artikel verschijnen rechtsboven in beeld de welbekende iconen. Hiermee kan je op artikelen stemmen, een reactie plaatsen, een artikel als favoriet aanmerken of deze via een ander medium openen. Daarnaast kan je subreddits aanmaken en oude berichten terugvinden.

Alien Blue heeft er goed aan gedaan het design aan te passen. Het blauw is achterwege gelaten, waardoor de goedkope look verdwenen is. Het swipen werkt fantastisch en de deelschermen zijn zeer overzichtelijk.

Kortom

Met dit nieuwe jasje heeft Alien Blue een grote stap gezet in de gebruiksvriendelijkheid. De artikelen zijn nu overzichtelijk, de iconen zijn duidelijk en makkelijk vindbaar. Dit is een aanrader.

0 Reactie(s) op: Reddit op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.