Refrain from buying it

© CIDimport

Refrain from buying it

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:18

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Devil May Cry 4 refrain... and cry I did. Toen ik las over een versie van Devil May Cry 4 op de iPhone was ik zo naïef om blij te zijn.

Het is een tijd geleden dat Devil May Cry 4 is verschenen, waarin we zowel met Dante als Nero speelden en button bashten dat het een lieve lust was. DMC4 was vooral heerlijk ongecompliceerd knokken en zo af en toe is er niets mooiers dan dat. Aangevuld met veel humor, goede boss fi ghts en mooie graphics verdiende dit spel zeker een hoge waardering.

In Devil May Cry 4 refrain speel je hetzelfde verhaal als in DMC4, maar dan sterk ingekort. Alle mooie cut scenes zijn vervangen door vaak onleesbare tekstblokken die ver-schijnen tegen een achtergrond van pixelige plaatjes - die ook niet door te spoelen zijn. Er is geen gesproken tekst meer, maar nog wel lekker harde stampmuziek op de achtergrond.

Uitgekleed

Grafisch stelt dit spel weinig voor, zeker niet na alle prachtige games die het zijn voor gegaan zoals Infinity Blade en Rage HD. De levels zijn qua sfeer en vulling helemaal uitgekleed. De vijanden lijken nog meer op elkaar dan ze al deden in het origineel.

Demon hand

De levels bestaan uit een aaneenschakeling van kamers die soms vijanden bevatten en soms ook helemaal leeg zijn. De besturingsopties zijn enigszins aan te passen. Je hebt natuurlijk je pistool, je zwaard en je demon hand, daarnaast is er ook nog een springknop. Je kunt kiezen om je pistool en je zwaard met dezelfde of met twee verschillende knoppen te besturen.

Kortom

Alles wat zo mooi was aan Devil May Cry 4 is in deze iPhone-versie met de grond gelijk gemaakt. Dit spel is zelfs een tijdelijke actieprijs van 79 cent niet waard, want het zou de mooie herinneringen aan de consoleversie wel eens kunnen verpesten en die zijn veel dierbaarder. Mijn advies is dus: Devil May Cry 4 refrain from buying it!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten