Rekeningen delen met Splitwise

Door: evi-maquoi | 17 januari 2018 14:35

How To

Als je met een groep mensen op vakantie gaat of samen een appartement deelt, is het niet altijd eenvoudig om achteraf de rekening te splitsen. Tenzij je gebruikmaakt van Splitwise. Met die slimme app kun je rekeningen delen.

Stap 1: Registeren

Het is het handigst als alle vrienden of familieleden Splitwise gebruiken, maar dat is géén must. Installeer de app (iOS en Android) op je smartphone en maak vervolgens een gratis account aan door op Registreren te tikken. Geef je naam en e-mailadres op en ga daarna verder met Voeg vrienden toe aan Splitwise. Voer een telefoonnummer of e-mailadres in om de uitnodiging via sms of e-mail te sturen. Herhaal dit voor al je vrienden of familieleden waarmee je rekeningen wilt delen.

Stap 2: Groep aanmaken

Tik daarna helemaal onderaan op de knop Groepen en vervolgens op Start een groep. Vervolgens moet je de groep een naam geven, bijvoorbeeld Vakantie Porto. Onderaan kun je een groepsthema kiezen: Appartement, Huis, Rit of Andere. Bevestig je keuze met Klaar. Via Leden toevoegen voeg je bestaande Splitwise-gebruikers toe aan je groep. Vrienden of familieleden die de app nog niet geïnstalleerd hebben (of dit niet van plan zijn) kunnen toch op de hoogte blijven van alle uitgaven door op de knop Een link delen te tikken.

Zodra je een groep hebt aangemaakt, kun je leden toevoegen.

Stap 3: Uitgaven invoeren

Zodra er een uitgave volgt – bijvoorbeeld een etentje in een restaurant – open je de app en tik je onderaan op de grote plusknop. Kies een groep, voer een omschrijving in en vul daarna het bedrag in. Heb jij de uitgave niet zelf betaald? Klik dan op Betaald door jou en verdeel gelijk en kies een andere optie uit het lijstje. Desgewenst kun je een foto maken van het kassabonnetje of opmerkingen toevoegen door op de knop met de camera of notitie te tikken. Ga verder met Opslaan. Je krijgt onmiddellijk een overzicht van wie welk bedrag verschuldigd is. Heeft iemand jou terugbetaald? Dan tik je op Schuld vereffenen. Via Meer krijg je ook de optie Stuur een herinnering. Om een overzicht te krijgen van alle kosten in een groep, tik je onderaan op de Activiteit-knop. Aan het einde van de maand krijgen alle groepsleden sowieso een overzicht van de uitgaven en schulden in hun mailbox.

0 Reactie(s) op: Rekeningen delen met Splitwise

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.