Remedy tegen Alan Wake-piraten: 'Geniet van het verhaal'

Door: Elmar Rekers Elmar | 16 februari 2012 13:02

Apps & Software

Ontwikkelaar Remedy zegt in gesprek met Eurogamer.net dat ze zich geen grote zorgen maken over gamers die de pc-versie van Alan Wake illegaal downloaden. "Sommigen zullen er gewoon niet voor willen betalen", aldus Oskari Hakkinen.

Ruim anderhalf jaar na de lancering op de Xbox 360 is Alan Wake vandaag beschikbaar gekomen voor pc-gamers via Steam. Hoewel singleplayer-games doorgaans veel last hebben van piraterij zegt studiobaas Hakkinen zich hier niet zo'n zorgen over te maken.

Piraterij

"We geven er natuurlijk wel om, maar uiteindelijk is voor ons het belangrijkste dat we zoveel mogelijk mensen vermaken", zegt Hakkinen. "We hopen dat de pc-piraten zoveel plezier met de game beleven dat ze wel geld willen neertellen voor toekomstige Alan Wake-games."

"We hopen dus dat mensen willen betalen, maar als ze dat niet doen: geniet op zijn minst van het verhaal", aldus de baas van Remedy. Naast de pc-versie van de eerste Alan Wake komt Remedy deze maand ook met Alan Wake's American Nightmare. Dit vervolg op de eerste game komt exclusief beschikbaar via Xbox Live Arcade.