RememBear - Nieuwe, gratis wachtwoordmanager

Door: Toon van Daele | 12 april 2018 08:56

Review

Enig idee over hoeveel accounts en bijhorende log-ins je beschikt? Wij evenmin, en liever dan overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken of het juiste wachtwoord te vergeten, zetten wij een betrouwbare wachtwoordbeheerder in. Relatief nieuw op dit vlak is RememBear.

RememBear

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10, macOS, iOS, Android
Website
www.remembear.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Multiplatform
  • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
  • Stevige encryptie
  • Minpunten
  • Nog beperkte functionaliteit
  • Ietwat haperende Android-synchronisatie

RememBear is van dezelfde makers als TunnelBear, een populaire vpn-service. Tijdens het gebruik word je geregeld getrakteerd op woordgrapjes als ‘Bear with me’, ‘Bearowser’ en ‘Time is honey’, maar tegelijkertijd beseffen de makers goed genoeg dat wachtwoordbeheer een ernstige zaak is. Het programma is beschikbaar voor zowel Windows, macOS en iOS als Android. De interne database grendel je af met een ‘master password’. Vergeet dit wachtwoord niet, want de makers zelf kunnen er niet meer aan komen!

Plug-ins

Tijdens de installatie krijg je de gelegenheid bestaande wachtwoorden te importeren – van Google, maar ook via wachtwoordmanagers als 1Password en LastPass. De toegevoegde items worden dan alfabetisch gerangschikt op naam van de bijbehorende service (zoals Apple, Bitnami, enzovoort). Naast de gebruikelijke Logins-rubriek is er ook nog het onderdeel Credit Cards. Reeds ingevulde items aanpassen is uiteraard mogelijk en zelf nieuwe items toevoegen kan eveneens. Vanuit de desktoptool hoef je een login dan maar aan te klikken en je wordt meteen op de bijhorende webpagina aangemeld.

Dat werkt echter nog makkelijker als je ook de browserplug-in installeert, momenteel beschikbaar voor Chrome en Firefox. Met pakweg een muisklik kun je je dan op de webpagina aanmelden. Een ingebouwde wachtwoordgenerator helpt je bij het verzinnen van ijzersterke wachtwoorden voor nieuwe log-ins.

Je vergrendelt je wachtwoordendatabase met een ‘master password’.

Synchronisatie

Als je je met hetzelfde account op een ander apparaat bij TunnelBear aanmeldt, wordt je database automatisch gesynchroniseerd – gelukkig wel via een met 256-bits versleutelde verbinding (goed bevonden door onafhankelijk onderzoeker Cure53).

De synchronisatie met onze Android-app verliep echter niet helemaal vlot. Daar zit mogelijk de bètastatus van RememBear voor Android tussen. Houd er tevens rekening mee dat de service wellicht niet helemaal gratis blijft. Vermoedelijk biedt men een betaalde versie aan zodra er extra functionaliteit als otp-wachtwoorden en andere authenticatie-opties bijkomen.

Conclusie

Heb je moeite om al je log-ins te onthouden en besef je dat overal hetzelfde wachtwoord gebruiken compleet onveilig is, dan kan wachtwoordbeheerder Remembear zeker zijn diensten bewijzen. Het programma is gebruiksvriendelijk, veilig in gebruik en synchroniseert je data over verschillende platforms.

0 Reactie(s) op: RememBear - Nieuwe, gratis wachtwoordmanager

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.