Remembr - Klembord met olifantengeheugen

Door: Toon van Daele | 14 april 2017 08:30

Review

De kans is groot dat je dagelijks meermaals de toetscombinaties Ctrl+C en Ctrl+V gebruikt om te knippen en plakken met behulp van het Windows-klembord. Handig, maar soms wel vervelend dat het laatst toegevoegde item in het klembord altijd het vorige overschrijft. Niet zo met de tool Remembr: die heeft een olifantengeheugen!

Remembr

Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.singularlabs.com
8
Score
80
Score: 80

De installatie van Remembr heb je met een paar muisklikken achter de rug. Wanneer je het programma vervolgens opstart, verschijnt een venster met twee panelen. De kans is groot dat beide leeg zijn, tenzij je op dat moment nog iets op je Windows-klembord had staan. In dit geval krijg je links een ‘samenvatting’ van dat item en rechts de inhoud ervan.

Overzicht

Gaat het om gekopieerde tekst, dan bestaat zo’n samenvatting uit de beginwoorden, het aantal tekens van die tekst en het exacte tijdstip waarop je het naar het klembord had gestuurd. Gaat het om een afbeelding, dan krijg je naast het tijdstip ook nog de afmetingen in pixels van het plaatje te zien. Het volstaat zo’n item in het linkerpaneel aan te klikken om het in volle glorie in het rechterpaneel te zien verschijnen. Je zult merken: zolang Remembr actief is, komen alle volgende items die je op de gebruikelijke manier naar het Windows-klembord kopieert, netjes onder elkaar terecht, de recentste eerst. Een overtollig geworden item haal je gewoon uit deze overzichtslijst weg. Je mag de tool overigens wel verbergen, hij komt dan in het systeemvak van Windows terecht. Sluit je hem af, dan raakt de tool zijn geheugen kwijt.

Ophalen

Heb je het laatst gekopieerde item uit het klembord nodig, dan hoef je zoals vanouds maar op de sneltoets Ctrl+V te drukken (of de optie Plakken te kiezen) om het in je huidige document te voegen. Voor een eerder gekopieerd item moet je Remembr openen, het gewenste item selecteren en in het rechterpaneel Copy aanklikken zodat het netjes naar het Windows-klembord gaat. Merk hier trouwens ook de knop Save op: hiermee bewaar je het item op je schijf.

Verder kun je via het Tools-menu op elk moment het klembord ook weer leegmaken. Hier vind je trouwens ook een eenvoudige maar handige zoekfunctie terug die je via trefwoorden naar een specifiek tekstfragment in het klembord laat zoeken. Als je wilt, kun je Remembr standaard met Windows mee laten opstarten.

Veel tekstitems? Met de ingebouwde zoekfunctie vind je ze snel terug.

Conclusie

Wie frequent met het Windows-klembord werkt en het vervelend vindt dat hierop alleen het laatste item bewaard blijft, heeft aan Remembr een gebruiksvriendelijke oplossing.

1 Reactie(s) op: Remembr - Klembord met olifantengeheugen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 mei 2017 21:36 c.apeldoorn
  Dit programma heb ik geinstalleerd. Twee keer zelfs.
  Als ik het bestandje open (W10) gebeurt er helemaal niets.
  Hoe komt dat toch?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.