Resident Evil Mercenaries VS.

© CIDimport

Resident Evil Mercenaries VS.

Geplaatst: 1 september 2011 - 08:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Mercenaries begon als een leuke, korte survival-modus in Resident Evil 4 en werd later nog uitgebreid tot een HD-versie in Resident Evil 5. Nu heeft de modus zijn eigen iPhone-game, waarin je naar goede gewoonte weer uit de handen moet zien te blijven van hordes zombies.

In Resident Evil Mercenaries VS. kruip je in de huid van een van de bekende RE-personages. Binnen een bepaalde tijd moet je zoveel mogelijk zombies omleggen en wie na het verstrijken van de tijd het hoogste puntenaantal heeft behaald, wint.

Verwaarlozing

Gezien een uitgebreidere versie van Mercenaries in juli zal verschijnen op de 3DS, mag het geen grote verrassing zijn dat we de populaire mini game ook zien verschijnen in de App Store. Wat wel verrassend is, is dat Capcom de Resident Evil-serie met deze iPhone-game geheel verwaarloost. Met een slecht uitgewerkt besturingssysteem, wazige graphics, magere spelmogelijkheden en slecht geïmplementeerde online functies is deze versie van Mercenaries het spelen gewoon niet waard. Na uren kregen we het onlogische control-schema pas redelijk onder de knie, maar zelfs dan is het frustrerend om iedere keer te moeten schuilen om op adem te komen. Een andere manier dan achter een groot rotsblok verschuilen is er niet om de hordes vijanden onder de duim te houden.

Grafisch teleurstellend

Ook op grafisch vlak is Resident Evil Mercenaries VS. niet wat je mag verwachten van een iPhone-game. Kijk bijvoorbeeld eens naar spellen als Infi nity Blade, Dead Space of Real Racing 2. Allemaal erg mooie spellen, maar Mercenaries haalt dit niveau bij lange niet en ziet er uit als een matige port van een nooit eerder uitgebrachte PSone-titel. Gelukkig kent het spel maar drie levels, waardoor er voor de ontwikkelaars niet veel ruimte is om nog slechter te presteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten