ResophNotes 1.2.3

Door: Ignace de Groot | 30 maart 2012 12:31

Apps & Software

Hebt u zich ook de kwalijke gewoonte aangemeten de randen van uw monitor met tig memoblaadjes te behangen? Dan bent u vast wel te vinden voor een meer efficiënte (en esthetische) manier om uw geheugen op te frissen. Waarom niet met het duo ResophNotes & Simplenote, waarmee u uw memo's ook online kunt beheren en synchroniseren.

ResophNotes bestaat uit twee panelen. In het rechterpaneel voert u de tekst voor uw memo in. De eerste regel geldt meteen als titel: de memo wordt dan geheel automatisch opgeslagen. Standaard gebeurt dat in een database, maar dat kan ook een txt-bestand zijn (ResophNotes kan trouwens ook txt- en csv-bestanden importeren).

De toegevoegde memo's verschijnen dan in alfabetische (of chronologische) volgorde in het linkerpaneel. Wel is het mogelijk specifieke memo's vast te pinnen, zodat die bovenaan de lijst verankerd blijven. Uiteraard voorziet ResophNotes ook in een zoekfunctie die u in de tekstinhoud van uw memo's laat zoeken.

Eenvoud siert, zeker in een tool voor snelle memo's.

Handigheidjes

Handig is ook dat u aan elke memo een of meer tags kunt koppelen en dat u gericht kunt zoeken naar memo's met specifieke tags. ResophNotes zet e-mailadressen en URL's automatisch in een werkende link om, maar u kunt tevens interne links creëren om zo naar andere memo's te verwijzen. Ook leuk: via speciale tekens voegt u HTML-achtige teksteffecten toe (met name vet, cursief en headers). Het e-mailen of afdrukken van een geselecteerde memo doet u met één druk op de knop. Vingervlugge gebruikers zullen bovendien graag horen dat ResophNotes zich uitgebreid laat bedienen door een hele reeks sneltoetsen: een overzicht vindt u op de site. Ook aan de veiligheid heeft ResophNotes gedacht: er is een back-upfunctie en memo's die u hebt gewist, kunt u altijd nog terughalen. Tenzij u bewust voor een permanente verwijdering hebt gekozen.

ResophNotes blijkt behoorlijk flexibel: het uitzicht en de werking bepaalt u grotendeels zelf.

Simplenote

Wellicht nog het grootste comfort biedt ResophNotes u in combinatie met de gratis webdienst Simplenote (hiervoor is trouwens ook een iOS-app beschikbaar). U dient zich wel bij deze dienst te registreren. Of u nou wijzigingen doorvoert online (via de Simplenote-site) dan wel vanuit uw ResophNotes-applicatie, alle aanpassingen kunnen automatisch worden gesynchroniseerd met een door u ingestelde frequentie.

ResophNotes 1.2.3

Taal Engels

Download 7,29 MB

OS Windows XP SP2 en hoger

Systeemeisen Onbekend

Maker C.Y. Yen

Oordeel 9/10

Pluspunten

Slaat memo's automatisch op (terwijl u typt)

Snel en volledig via het toetsenbord bedienbaar

Samenwerking met Simplenote

Minpunten

U kunt slechts één memo tegelijk selecteren

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ResophNotes 1.2.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.