Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Restyle het web met Stylish

Door: Koen Vervloesem | 08 juli 2010 09:51

Apps & Software

Hebt u altijd al het uiterlijk van uw favoriete website verwenst? Te kleine letters, lelijke kleuren, onduidelijke lay-out? Geen probleem, met Stylish lost u dat in een handomdraai op. Deze add-on voor Firefox laat u toe om gebruikersstijlen te installeren voor willekeurige websites.

Wanneer u Stylish geïnstalleerd hebt in Firefox, krijgt u na de herstart bij elke website onderaan rechts in de statusbalk een icoontje te zien. Opent u het menu en klikt u op Stijlen zoeken voor deze website..., dan brengt de add-on u naar de website userstyles.org en toont u stijlen die anderen voor deze website gemaakt hebben. Hebt u een stijl in de lijst gekozen, dan klikt u op Install with Stylish. Daarna verandert het uiterlijk van de website(s) waarop de stijl van toepassing is.

U kunt op elk moment door op het icoontje in de statusbalk te klikken de huidige stijl uitschakelen. Hebt u meerdere stijlen voor dezelfde website geïnstalleerd, dan kunt u tussen stijlen wisselen of zelfs meerdere stijlen tegelijkertijd inschakelen. Klikt u op Stijlen beheren..., dan krijgt u een lijst te zien van de stijlen die u geïnstalleerd hebt. U kunt nu de code hiervan aanpassen, de stijlen uitschakelen of verwijderen, en zelfs updates voor de stijlen zoeken.

Geef TVGids.nl een nieuwe look met Stylish.

Zelf stijlen schrijven

Vindt u geen geschikte stijl in de lijst, dan kunt u er ook altijd zelf één schrijven of een bestaande stijl aanpassen. Daarvoor moet u wel wat css (Cascading Style Sheets) en html (HyperText Markup Language) kennen. Ga naar de gewenste website en klik in het contextmenu van Stylish op Nieuwe stijl schrijven - Voor huidige webadres... Geef uw stijl dan een naam en vul de css-code voor uw aanpassingen in. Op de website userstyles.org vindt u wat uitleg, en de code van bestaande stijlen is ook een goede inspiratie. Om te zien wat u juist kunt aanpassen, bekijkt u de html-broncode van de pagina. Wilt u uw stijl ook met andere gebruikers delen, dan maakt u op userstyles.org een account aan en uploadt u de stijl naar de website. Kortom, met Stylish kunt u het hele web volgens uw eigen smaak restylen.

0 Reacties op: Restyle het web met Stylish

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.