Restyle het web met Stylish

Door: Koen Vervloesem | 08 juli 2010 09:51

Apps & Software

Hebt u altijd al het uiterlijk van uw favoriete website verwenst? Te kleine letters, lelijke kleuren, onduidelijke lay-out? Geen probleem, met Stylish lost u dat in een handomdraai op. Deze add-on voor Firefox laat u toe om gebruikersstijlen te installeren voor willekeurige websites.

Wanneer u Stylish geïnstalleerd hebt in Firefox, krijgt u na de herstart bij elke website onderaan rechts in de statusbalk een icoontje te zien. Opent u het menu en klikt u op Stijlen zoeken voor deze website..., dan brengt de add-on u naar de website userstyles.org en toont u stijlen die anderen voor deze website gemaakt hebben. Hebt u een stijl in de lijst gekozen, dan klikt u op Install with Stylish. Daarna verandert het uiterlijk van de website(s) waarop de stijl van toepassing is.

U kunt op elk moment door op het icoontje in de statusbalk te klikken de huidige stijl uitschakelen. Hebt u meerdere stijlen voor dezelfde website geïnstalleerd, dan kunt u tussen stijlen wisselen of zelfs meerdere stijlen tegelijkertijd inschakelen. Klikt u op Stijlen beheren..., dan krijgt u een lijst te zien van de stijlen die u geïnstalleerd hebt. U kunt nu de code hiervan aanpassen, de stijlen uitschakelen of verwijderen, en zelfs updates voor de stijlen zoeken.

Geef TVGids.nl een nieuwe look met Stylish.

Zelf stijlen schrijven

Vindt u geen geschikte stijl in de lijst, dan kunt u er ook altijd zelf één schrijven of een bestaande stijl aanpassen. Daarvoor moet u wel wat css (Cascading Style Sheets) en html (HyperText Markup Language) kennen. Ga naar de gewenste website en klik in het contextmenu van Stylish op Nieuwe stijl schrijven - Voor huidige webadres... Geef uw stijl dan een naam en vul de css-code voor uw aanpassingen in. Op de website userstyles.org vindt u wat uitleg, en de code van bestaande stijlen is ook een goede inspiratie. Om te zien wat u juist kunt aanpassen, bekijkt u de html-broncode van de pagina. Wilt u uw stijl ook met andere gebruikers delen, dan maakt u op userstyles.org een account aan en uploadt u de stijl naar de website. Kortom, met Stylish kunt u het hele web volgens uw eigen smaak restylen.

0 Reactie(s) op: Restyle het web met Stylish

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.