Retro is nog steeds niet passé

Door: Anna Sonnemans | 02 september 2011 10:27

Apps & Software

Hoewel we de 8-bit pixelstijl inmiddels wel kennen en retro het risico loopt opnieuw achterhaald te worden, komt de arcadegame The Incident hier toch mee weg.

Onze naamloze hoofdpersoon staat op straat en roept een taxi. Die taxi krijgt hij, want deze komt letterlijk uit de hemel vallen. Ternauwernood aan de dood ontsnapt, moet de held - we noemen hem Bob - alweer het volgende object ontwijken. Niet alleen moet Bob telkens op tijd wegduiken, hij moet ook de groeiende stapel beklimmen en bespringen om letterlijk hoger op te komen.

Tiltfunctie

De besturing is vrij simpel, zoals het een arcadespel betaamt. Met de tiltfunctie laat je Bob naar links of rechts rennen en door het scherm aan te raken, laat je hem springen. Vallende objecten worden bijtijds aangekondigd. Als een object toch op het hoofd van Bob valt, verliest hij gezondheid. Na drie keer moet hij opnieuw beginnen en raakt hij een leven kwijt. Het is ook mogelijk om tussen objecten vast te komen zitten. Dan helpt het om met het scherm te schudden, want dan wordt de held in een groene bubbel weer bovenop de stapel rommel gezet.

Kortom

Dat retro nog steeds niet passé is, bewijst The Incident. De simpele en toch leuke graphics, de bliepmuziek en de snelle, eenvoudige gameplay geven het spel veel charme. Om het uit te kunnen spelen en het incident te achterhalen, moet je heel wat in je mars hebben. Als je verlegen zit om een leuk spel voor tussendoor, is The Incident zeker de moeite waard.

0 Reactie(s) op: Retro is nog steeds niet passé

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.