Retro platformer voor de fanatieke gamer

Door: Robin Smit | 16 maart 2012 10:03

Apps & Software

Het lijkt erop dat het uitbrengen van retro games helemaal hot is op mobiele apparaten. Een voorbeeld hiervan is de game League of Evil 2, die je helemaal het idee geeft dat je met een klassieke console in je handen zit.

League of Evil 2 is een platform game waarbij het de bedoeling is om met een soort superheld verschillende levels te doorlopen. Hierbij is het de bedoeling om over objecten heen te springen, muren te beklimmen en vijanden te verslaan.

De grafische stijl van de game is retro, zoals we dat bijvoorbeeld gewend zijn van games op de SNES. Dit zorgt niet alleen voor een nostalgisch gevoel, maar ook voor een bijzonder soepele gameplay. Dt is ook een van de onderscheidende punten waarmee de makers van League of Evil adverteren. Hierdoor is de game ook voor echte pro's met een ongekend reactievermogen een must have. Voor minder ervaren gamers kan League of Evil 2 misschien iets te moeilijk zijn en hierdoor al snel vervelen.

Kortom

League of Evil 2 is een traditionele platformgame, zoals we deze kennen van consoles als de SNES. De game weet zich erg te onderscheiden door de soepele gameplay, waardoor zeker fanatieke gamers zich hier goed in kunnen bijten.