Adobe Premiere Elements 12 - Eenvoudiger dan ooit

Door: Kees Krick | 17 februari 2014 09:00

Apps & Software

Tegelijk met Photoshop Elements, is ook de 12e editie van filmmontageprogramma Adobe Premiere Elements uitgekomen. Behalve een opgepoetst uiterlijk en nieuwe snufjes, zijn er weinig grote verbeteringen. Nieuw is dat het beginners helpt bij monteren en dat filmmateriaal tussen apparaten is te delen.

None

Adobe Premiere Elements 12

Prijs: 98,40 euro, upgrade 79,95 euro, bundel met Photoshop Elements € 121,77

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8; Mac OS X

Meer informatie: Website Adobe

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Muziek geschaald
  • Automatisch objecten volgen
  • Laagdrempelig

Net als bij de foto's van Photoshop Elements, kan het filmmateriaal van Premiere Elements vanaf nu tussen apparaten gedeeld worden door gebruik te maken van Adobe's eigen netwerk Revel. Zo kun je vooraf het door jou geselecteerde materiaal vrijwel meteen op je andere apparaten afspelen.

Zowel foto's als filmpjes komen in eigen fotoalbums te staan en je beslist zelf of en wat je met anderen deelt. Voor Adobe Revel is wel een abonnement nodig, anders is het slechts beperkt te gebruiken.

Extra geluid en meer filters

Er zijn nu meer dan vijftig muzieknummers die zich automatisch aan de lengte van een clip aanpassen. Handig, want hierdoor hoef je de muziek zelf niet meer op maat te knippen of op te rekken. Wat geluidseffecten betreft, is er keuze uit meer dan 250 stuks.

Beginners worden aan de hand genomen.

Verder zijn er vier nieuwe filters (filmstijlen) aan het programma toegevoegd om een film een echt Hollywoodtintje te geven: Stripverhaal, Trinity, Verleden jaar en Gekruist ontwikkelen. Ook heb je nu invloed op het automatisch verbeteren van de beeldkwaliteit van clips.

Bewerken met instructies

Iets wat al wel kon, maar nu verder verbeterd is, is dat een bewegend object automatisch door het beeld gevolgd kan worden. Zo kan bijvoorbeeld een tekstballon of een plaatje exact het hoofdonderwerp blijven volgen. Net als in Photoshop Elements kent ook Premiere Elements vanaf nu een onderdeel Met instructies. Dit onderdeel is voornamelijk bedoeld voor beginners. Allerlei bewerkingen worden ermee vereenvoudigd doordat het programma je bij de hand neemt.

Voorheen waren er alleen de modi Snel en Professioneel, nu zijn er dus drie methoden. Ook zijn er lesvideo's toegevoegd waarin geavanceerde bewerkingstechnieken worden uitgelegd.

Er zijn vier nieuwe filmstijlen, waaronder Trinity.

Conclusie

Net als bij Photoshop Elements valt op dat er dit jaar weinig verbeteringen zijn aangebracht in Premiere Elements. Het programma is wat opgepoetst en beginners worden aan de hand genomen. Dit is vooral handig voor wie het programma nog niet in huis heeft.

Wanneer je al over een recente versie van het programma beschikt, zien we geen reden om te upgraden. Het lijkt verstandiger om het geld in je zak houden en de versie van volgend jaar afwachten.

0 Reactie(s) op: Adobe Premiere Elements 12 - Eenvoudiger dan ooit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.