Review: Ashampoo Snap 6

Door: Robbert Brus | 15 juli 2013 07:00

Apps & Software

Met het knipprogramma van Windows kan gemakkelijk een simpele schermafbeelding worden gemaakt. Maar voor het geavanceerde werk zoals een afbeelding maken van hele webpagina of een video van een aantal handelingen, is er meer nodig dan het knipprogramma.

Het programma Snap 6 van Ashampoo is een professioneel schermopnameprogramma, waarmee alles wat op het scherm staat op te nemen is. Na het maken van een schermopname, wordt een afbeelding of video-opname automatisch geopend in een bewerkingsprogramma en kan een het resultaat via het programma worden gepubliceerd of verstuurd via e-mail.

Kies tijdens de installatie voor Aangepaste installatie om reclame te voorkomen.

De eerste ervaring met Ashampoo Snap 6 is op zijn zachts gezegd vervelend. Voor de test kozen we voor een Snelle installatie, we zaten daardoor opgescheept met zeer ongewenste reclameboodschappen (pop-ups), aangepaste startpagina’s, aangepaste zoekmachines, een zeer lastig te verwijderen werkbalk en een nare plug-in in Google Chrome. Ook de aangepaste installatie laat reclames zien in de interface. Voor een programma waar je al de portemonnee voor moet trekken is dat niet goed te praten.

Het programma

Zodra het programma start word je verwelkomd door een uitgebreid hulpvenster. Je kan het vinkje linksonder uitschakelen om het niet telkens groot in beeld te krijgen zodra er een schermafbeelding gemaakt moet worden. Een schermopname kan worden gestart via diverse sneltoetsen, het pictogram in het systeemvak en de opnamebalk bovenin het scherm. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kan er een video worden gemaakt, is er een timer-functie en zijn er diverse manieren om een schermafbeelding te maken.

Via de werkbalk kan een schermopname worden gestart.

Zodra er een schermopname is gemaakt, start automatisch het bewerkingsprogramma waarmee het geheel kan worden afgewerkt. Het bewerkingsprogramma wordt in het volledige scherm geopend en beschikt over drie werkbalken: rechts staat de actiebalk met opties om de opname te publiceren of op te slaan, links de extra-balk met bewerkingsopties en bovenin de afbeeldingsbalk met opties als ongedaan maken en in- en uitzoomen.

Conclusie

De adware in het programma kunnen we niet ongehoord laten. We hopen dat de leverancier in de toekomst zal kiezen voor een andere aanpak om zijn producten aan de man te brengen. Hoewel het bewerkingsprogramma van Ashampoo Snap 6 veel opties biedt, werkt het niet erg prettig in de volledig-schermmodus. Ook het aanwezige hulpvenster doet de werking niet ten goede. Nog een puntje van kritiek is het ontbreken van de optie om de functie van de PrintScreen-toets aan te passen. Alle andere toetsencombinaties kunnen worden aangepast, behalve de PrintScreen-toets zelf. Deze kan alleen een afbeelding van het gehele scherm maken.

Na het maken van een schermopname, start het bewerkingsprogramma.

Ashampoo Snap 6

Prijs € 19,99

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Veel schermopname-opties

Uitgebreid bewerkingsprogramma

Minpunten

Reclameboodschappen

Snelle installatie vervuilt browser

Nabewerkingsprogramma start alleen in volledig scherm

SCORE 5/10

0 Reactie(s) op: Review: Ashampoo Snap 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.