Elefant Files Terminator Free - Gratis superwisser

© PXimport

Elefant Files Terminator Free - Gratis superwisser

Geplaatst: 13 juni 2014 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:58

Dirk Schoofs

Wanneer je een computer van de hand doet of een usb-stick uitleent, wil je natuurlijk niet niemand je familiefoto's, onkostennota's of brieven opnieuw boven kan halen. Met Elefant Files Terminator Free wis je de gegevens grondig, zodat je computer echt helemaal leeg is als je hem de deur uit doet.

Om tastbare documenten uit de wereld te helpen kun je ze eerst versnipperen, daarna verbranden om ten slotte de as in de vier windstreken te strooien. Met digitale documenten ligt dat lastiger. Lees ook: Pc geïnfecteerd met malware? Zo schoon je hem op!

Privacygevoelige documenten, afbeeldingen of video's die je via de prullenmand hebt verwijderd, kan iedereen met basiskennis en herstelsoftware zoals Recuva nog opduiken. Door de schijfruimte waarop deze bestanden staan met willekeurige data te overschrijven, maak je het herstellen van de gegevens steeds moeilijker, zeg maar quasi-onmogelijk.

Negen wismethodes

Je bedient deze superwisser vanuit één venstertje waar je om te beginnen een wismethode selecteert. Files Terminator biedt negen verschillende algoritmes aan met ronkende namen die uit een spionagehandleiding voor dummies afkomstig lijken: de pseudo-random, British HMG IS5, 2 stappen Russian GOST P50739-95, 3 stappen US DoD 5220.22M, 7 stappen German VSITR, Canadian RCPM TSSIT OPS-II, Bruce Schneier en de 35 stappen van Peter Gutmann.

 

© PXimport

Van iedere wismethode krijg je een omschrijving.

Hoe hoger het aantal stappen, des te grondiger de bestanden worden overschreven, maar hoe langer het ook duurt voor de volledige wisprocedure is afgerond. Nadat je een methode hebt gekozen, navigeer je naar de map of de bestanden die je kwijt wilt of sleep je de hele handel in het centrale vak en bevestig je de opdracht. De duur van operatie is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Conclusie

Elefant Files Terminator werkt eenvoudig. Bovendien kan de gebruiker op basis van de gevoeligheid van de bestanden, bepalen hoe grondig de data vernietigd moeten worden. Van iedere methode lees je trouwens de toelichting. Kies niet ondoordacht voor de zwaarste methode want dan duurt het makkelijk een paar minuten voor een eenvoudig Word-bestand van 180 kilobyte vernietigd is. Elefant Files Terminator heeft bovendien een functie om de lege ruimte op je harde schijf op een veilige manier schoon te boenen.

 

© PXimport

De wismethodes waarbij Files Terminator de gegevens zeven maal overschrijft, duren erg lang.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Eenvoudig

Keuze algoritmes

Toelichtingen

Minpunten

Tijdsduur niet bekend

Conclusie

Elefant Files Terminator Free ----------------------------- **Taal**: Nederlands **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Meer info**: [Website](http://ct.link.idg.nl/eft)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten