Executor - Een vliegende start

Door: Dirk Schoofs | 10 juni 2014 15:50

Apps & Software

Iedereen heeft zijn eigen manier om favoriete toepassingen en veelgebruikte documenten te openen. In plaats van dat je hiervoor het startmenu of een snelkoppeling gebruikt, werk je sneller met een applicatiestarter. Executor is een krachtige launcher die onthoudt wat je op je bureaublad wilt openen.

None

Executor 0.9.9

Taal:

Engels

OS:

Windows XP/Vista/7/8

Website:

www.executor.dk

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Sneller werken
 • Opdrachten combineren
 • Sleutelwoorden importeren

Natuurlijk werkt het handig en zelfs overzichtelijk wanneer je doelgericht door menu's naar de juiste toepassingen en documenten navigeert. Toch mag het voor power-users allemaal nog vlotter vooruit gaan. Na de installatie van Executor typ je gewoon de naam van het programma in het zwevende balkje en de tool stelt meteen voor om de juiste toepassing te openen. Lees ook: Meer gratis software.

Typ Outlook en hupsa, daar staat je mailprogramma klaar. Je hoeft slechts het eerste deel van de naam van het programma in te geven, waarna Executor een korte lijst met relevante suggesties zal voorhouden. Leuk, maar tot zover heb je hiermee nauwelijks tijdwinst geboekt.

Typ de naam van een toepassing in zodat Executor het programma kan openen.

Slim zoeken

Het wordt pas echt interessant wanneer je werkt met sleutelwoorden. Je gebruikt de toetscombinatie Windows-toets+Z om Executor te openen en daarna gebruik je bijvoorbeeld 'clipboard' om het klembord te zien, 'control' om het Configuratiescherm te openen, of 'shutdown' om Windows af te sluiten.

Executor herkent een waslijst aan ingebouwde sleutelwoorden. Met de toetscombinatie Ctrl+S haal je de lijst met sleutelwoorden tevoorschijn die je kunt aanpassen en aanvullen. In een eenvoudig paneel bepaal je welk commando Executor aan welke actie zal koppelen. Het is zelfs mogelijk om hetzelfde sleutelwoord met verschillende opdrachten te verbinden zodat je bijvoorbeeld door 'Actie' te typen in één keer alle toepassingen en mappen opent waarmee je iedere werkdag begint.

Je kunt de sleutelwoorden en de opdrachten gemakkelijk aanpassen.

Conclusie

Executor is een krachtig baasje om alles wat je regelmatig gebruikt, razendsnel op het scherm te tonen zonder dat je je vingers van het toetsenbord hoeft te halen. Hoe meer je met het programma vertrouwd raakt, hoe leuker het wordt omdat je er makkelijk opdrachten mee combineert.

Op die manier zet je de pc letterlijk naar je hand. Bovendien komt deze tool met enkele skins, zodat je zelfs het uiterlijk een persoonlijke tint kunt geven.

Je kunt de sleutelwoorden en de opdrachten gemakkelijk aanpassen.

1 Reactie(s) op: Executor - Een vliegende start

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 juni 2014 17:55 Anoniem
  Lekker nutteloos
  ik klik zelf nog sneller dan dit allemaal ga instelle
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.