MAGIX Fotostory easy

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 september 2013 08:00

Review

MAGIX presenteert met Fotostory easy de opvolger van Foto's op DVD MX. Met dit programma maak je van je mooiste kiekjes een fraaie diapresentatie en converteert je het geheel inclusief interessante effecten naar een videobestand.

MAGIX Fotostory easy

Prijs: 39,99 euro

Taal: Nederlands

OS Windows XP/Vista/7/8

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gebruikersomgeving
 • Nieuwe effecten
 • Slideshow Maker
 • Minpunten
 • Videomogelijkheden
 • Betalen voor AVCHD

Fotostory easy is in feite een uitgeklede versie van MAGIX Foto's op DVD 2013 Deluxe. Met behulp van allerlei prachtige overgangen, titels en effecten, creëer je eenvoudig een presentatie van je dierbaarste herinneringen. Het videobestand speel je vervolgens af op je pc, televisie, tablet of smartphone.

In tegenstelling tot zijn grote broer, is de nieuw vormgegeven gebruikersomgeving van Fotostory easy iets overzichtelijker ingedeeld. Het hoofdvenster oogt namelijk rustiger, omdat er minder functies aanwezig zijn. Nieuw zijn de mediaknoppen Foto's, Muziek en Film. Handig, want je hebt op die manier meteen de gewenste mediasoort te pakken.

Het programma optimaliseert automatisch foto's.

Fotopresentatie bewerken

Voor het bewerken van fotovoorstellingen heeft MAGIX enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo is het mogelijk om foto's automatisch te optimaliseren. Kleur, helderheid, contrast en verzadiging past het softwarepakket op eigen houtje aan. Verder wek je stilstaande beelden tot leven door het nieuwe effect 'zachte camerabewegingen' te gebruiken. Hiermee schuiven kiekjes langzaam over je scherm, zodat de diavoorstelling meer dynamiek krijgt.

Je voegt daarnaast eenvoudig allerlei cartoon-objecten aan foto's toe, zoals konijnenoren of een brilletje. Prettig is dat er nu meer intro- en outro-sjablonen beschikbaar zijn, zodat je de fotopresentatie op een leuke manier begint of eindigt. Mocht je weinig tijd hebben om een diapresentatie te maken, dan doe je een beroep op de Slideshow Maker. Je kiest een aantrekkelijk stijlsjabloon, waarna de software automatisch overgangen, effecten en achtergrondmuziek toevoegt.

Kies een mooi outro-sjabloon om de fotopresentatie op een waardige manier af te ronden.

Conclusie

MAGIX richt zich met Fotostory easy vooral op beginnende gebruikers die zonder computerkennis een mooie fotopresentatie in elkaar willen zetten. De gebruiksvriendelijke interface leent zich daar uitstekend voor, want alle belangrijke functies zijn snel binnen handbereik. Wanneer je graag filmpjes in een diapresentatie monteert, ben je beter af met Foto's op DVD 2013 Deluxe. Op dit gebied heeft het programma namelijk nauwelijks bewerkingsmogelijkheden in huis. Daarnaast moet je extra geld neerleggen om AVCHD-video's te importeren.

1 Reactie(s) op: MAGIX Fotostory easy

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2013 16:58 Anoniem
  kan dit programma niet op pc zetten window 8 jos
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.